Арсеній Батагов – наймолодший з нинішньої обойми гравців першої команди «Дніпра-1». Але гру він демонструє не за роками зрілу і недарма заслужив право вийти в основному складі в першому матчі 2020 року. З питання про гру у Львові ми й розпочали бесіду.

– Результат у Львові вийшов не дуже позитивним, – Батагов був розчарований нічиєю. – А якщо оцінювати стан, то почуваюся добре. Збори пройшли плідно, ми набули нормальних фізичних кондицій

– Після матчу з «Карпатами» Дмитро Михайленко сказав, що контрольні матчі від офіційних відрізняються відсутністю тиску. Відчули це у Львові?

– Напевно, так і є. У першому матчі після перерви часто буває якась метушня. Але це лише на початку – протягом хвилин 20-30. Потім втягуєшся до гри і стає легше.

– Наскільки добре ви вже відчуваєте один одного з новачками, що прийшли взимку?

– Ми вже більше ніж місяць працюємо разом, і, звичайно, взаєморозуміння покращилося. Не скажу, що відчуваємо один одного на сто відсотків, але вже є близькими для цього. Приємно, що до команди прийшли кваліфіковані футболісти, з якими приємно тренуватися та грати.

– Ще одним новачком став італійський тренер Луїджі Ночентіні. Що нового він додав до робочого процесу?

– Помітно, що людина є фахівцем у футболі, і помітно, з ким він працював. Не сказав би, що він робить якість відкриття, але дуже добре доповнює ідеї головного тренера. Приділяє увагу деяким важливим моментам, наприклад, пресингу. Дуже ретельно пояснює, як треба розташовуватися та перебудовуватися, коли граємо високим блоком.

– Коли минулого року тебе взяли на збори, це розцінювалося як аванс. Зараз вже ти поїхав повноправним гравцем першої команди. Порівняй свої відчуття? Додалося впевненості?

– Звичайно, впевненості вже значно більше, ніж було рік тому. Зараз їхав на збори з великим бажанням прогресувати разом з командою. Сподіваюсь, в нас вийшло, і в офіційних матчах ми будемо намагатися це довести.

– Два наступні тури маєте провести проти грандів. Які думки напередодні цих матчів?

– Будемо намагатися дати бій та здобути очки. Хочеться виглядати гідно на фоні лідерів. Сподіваюсь і на підтримку вболівальників у першому домашньому матчі цього року. Дуже приємно бачити, коли люди йдуть на стадіон.

Пресслужба СК “Дніпро-1”

Цей та інші матеріали читайте в офіційній програмці до матчу “Дніпро-1” – “Динамо”