Сьогодні склад спортклубівців поповнився новим виконавцем. Ним став 23-річний форвард Артем Довбик. Для участі у змаганнях він буде заявлений з наступного сезону.

Артем Довбик народився у Черкасах 21 червня 1997 року і є вихованцем тамтешньої СДЮШОР. Першим його професійним клубом став «Черкаський Дніпро», в складі якого він провів сезон 2014\15 у Другій лізі (20 матчів, 7 голів у чемпіонаті та 1 матч у Кубку країни).

Після цього Довбик підписав трирічний контракт з ФК «Дніпро». Перші півроку виступав за дубль (12 ігор, 1 гол;  1 гра за основу у Кубку), після чого вирушив в оренду в молдавську «Зорю» (Бельци), де провів три гри у чемпіонаті і одну на Кубок країни. Далі було повернення у «Дніпро», за який Довбик відіграв повноцінний сезон в УПЛ (22 матчі, 5 голів в чемпіонаті, 1 матч у Кубку, та 5 матчів, 1 гол в першості U-21).

Першу частину сезону 2017\18 Довбик виступав за ФК «Дніпро» у Другій лізі (13 матчів, 12 голів), а далі підписав контракт з провідним клубом Данії «Мідтьюлланном». В цій команді він став чемпіоном країни, провівши загалом 18 матчів (1 гол) у чемпіонаті Данії, 3 гри у Кубку країни, 1 матч в єврокубках та 9 матчів, 10 голів за дублюючий склад. З вересня 2019 року Довбика віддали в оренду в інший клуб вищого данського дивізіону – «Сондерюске», в складі якого вже цього літа став володарем Кубка Данії. Загалом за цю команду Довбик провів 18 матчів і забив 2 голи у чемпіонаті країни, 5 матчів і 2 голи у Кубку Данії, а також 5 матчів і 3 голи в молодіжній першості країни.

Артем Довбик викликався до національної збірної України, але поки що матчів за неї не проводив. Грав за молодіжну збірну України (U-21) – 6 матчів, 1 гол і за юнацьку збірну України (U-18) – 2 матчі.

Пресслужба СК «Дніпро-1»