СК «Дніпро-1» — ФК «Нікополь» – 7:2 (4:1)
Контрольний матч. 1 липня. Дніпро. НТБ «Дніпро». 

СК «Дніпро-1»: Кінарейкін, Ховайко, Кіреєв, Батагов, Кононов, Соловйов, Матюшенко, Рубчинський, Бєляєв, Тяпкін, Ярмолюк

з 62-ї хв.: Зновенко, Сваток, Логінов, Адамюк, Назаренко, Ігнатенко, Джурасек, Піхальонок Лучкевич, Когут, Русин

Головний тренер – Ігор Йовічевіч

«Нікополь»: Веклич (Хома, 31, Баштаненко, 62), Францис (Кіричук, 46), Хижняк, Горілий (Рагулін, 69), Швиденко, Матвєєв, Білоус, Кашеваров, Бутіч (Семенов, 46), Дія (Фомін, 46), Рагулін (Кловес, 46)

Головний тренер – Олександр Поклонський

Голи: Веклич (автогол, 13), Рубчинський (14), Хижняк (31, пен.), Бєляєв (48, 52), Русин (64), Кловес (66), Джурасек (78), Лучкевич (87)

На відміну від спарингу у Полтаві, де гравці «Дніпра-1» зіграли по 45 хвилин, у черговому контрольному матчі ігрове навантаження було розподілене іншим чином. Дві третини гри зі значно оновленим второліговим «Нікополем» провели молоді гравці, а склад, наближений до основного вийшов на останні півгодини.

Цікаво було подивитись на протистояння тих, хто ще два місяці тому грав у молодіжному складі «Дніпра-1». Одна група залишилась доводити свій рівень на тренуваннях основної команди, а інша вирушила набувати досвіду дорослого футболу під керівництвом Олександра Поклонського до Нікополя.

Виявилося, що на даний момент команди перебувають на різному етапі готовності. Інтенсивність та рух стали запорукою тотальної переваги «Дніпра-1» у стартові 25 хвилин. Два голи були ще не найгіршим підсумком цього відрізка для гостей. Забили їх з інтервалом у хвилину. Спочатку м’яч влучив у стійку після удару Рубчинського і рикошетом від Веклича перетнув лінію воріт, а потім сам Валентин зіграв на добиванні.

Картина гри змінилася після охолоджувальної паузи. «Нікополь» став діяти більш активно і щільніше, та ще й пенальті заробив – його реалізував Хижняк.

Другий тайм повернув перевагу господарям. Тепер на авансцену вийшов Бєляєв. Він і в першому таймі активно діяв у комбінаційній грі разом з Соловйовим, Матюшенком, Тяпкіним, Рубчинським та Ярмолюком, а після перерви відзначився дублем.

Зрозуміло, що після виходу основних гравців «Нікополю» стало зовсім важко, тим більше що багато гравців гостей провели весь матч. Спортклубівці дуже швидко діяли, атака накочувалася на ворота суперників за атакою, і ще тричі м’яч влітав у нікопольські ворота. Причому відзначилися новачки: Назарій Русин, Невен Джурасек та Валерій Лучкевич.

«Нікополь» також не пішов без голу у другому таймі – достатньо несподівано у контратаці в самісінькій кут влучив камерунський форвард Кловес, що перебуває на перегляді. Але це було лише епізодом на тлі беззаперечної переваги «Дніпра-1».

Вже завтра наша команда проведе черговий контрольний матч з «Олександрією». Початок о 18 годині, і до вашої уваги ми запропонуємо пряму трансляцію.