Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко поспілкувався із журналістами на відкритому тренуванні команди напередодні гостьового матчу проти ковалівського «Колосу»:

– Дмитро Станіславович, закінчується осіння частина сезону, у команди попереду цікавий матч проти «Колосу». Як команда до нього готується, чи усі здорові?

– «Колос» – наш старий суперник, ще по Першій лізі, і по спарингам, яких ми немало провели у Туреччині, там дуже багато знайомих, тому у цьому контексті тут і справді є інтерес, тим більш, що зустрінуться команди, які отримали цього року статус клубів УПЛ. В усьому цьому є певна інтрига. Крім того, між нами у турнірній таблиці лише одне очко, і, на мій погляд, ми команди одного рівня, тому у кожній з суперників шанси на успіх будуть рівними. Щодо нашого настрою, то він позитивний. Після першої історичної гостьової перемоги на рівні УПЛ у нас настрій хороший, а готуємося ми у звичному режимі, але єдине, що перейшли на синтетичне покриття у манеж, адже натуральні поля зараз змерзлі і знаходяться під снігом. З травмованими у нас особливих проблем немає, тільки Олександр Сафронов вже не зіграє у цьому році  – у нього проблеми з ногою, а усі інші здорові.

– В останніх матчах за участю спортклубівців було багато розмов про суддівство, ось і тренер «Колосу» Руслан Костишин сказав, що доведеться продавати комбайни, щоб був позитивний результат. Як ви на це реагуєте?

– Звичайно, цей коментар не сподобався ні мені, і ні кому з хлопців. Мені здається такі заяви робити не слід. Що стосується помилок, я також розумію, що велика напруга, команди знаходяться приблизно в однаковому турнірному становищі, ведеться боротьба за виживання, а суддя тут такий же учасник всього процесу. І помилки допускають і футболісти, і арбітри. Тут не хочеться чогось особливого казати, проте слід пам’ятати, що суддя така ж жива людина, як і гравці.

– Не розглядаєте це, як тиск на арбітраж перед принциповою грою?

– Я не знаю, що Руслан мав на увазі. Можливо, ви вже при зустрічі у нього про це самі спитаєте. Не хочеться це взагалі коментувати.

– Якої гри очікуєте від суперника у цьому матчі?

– Очікуємо того ж, на що чекали і у минулому сезоні, і у грі першого кола. Команда не сильно змінилася, і вона грає фактично тим же складом, який виступав у Першій лізі. Усі наші з ними матчі були дуже напруженими, і у тому сезоні, і вже в УПЛ. За цей час «Колос» став більш досвідченим, а на своєму полі команда грає дуже агресивно. Тому чекаємо на дуже важкий матч, і на зустріч із хорошим суперником, але, разом з цим, все одно розраховуємо на успіх.

– Нещодавно, пройшла церемонія нагородження кращих футболістів ДЮФЛУ 2019 року, серед яких було чимало представників СК «Дніпро-1», в тому числі і двоє переможців – Іван Литвиненко і Арсеній Батагов. Наскільки це важливо для клубу?

– Для нас, звичайно, це дуже приємно, що була велика кількість номінантів, а двоє стали переможцми – це дуже вагомо для нашого клубу. Це говорить про те, що у нас є велика кількість талановитої молоді, і навіть ми не дививмося на ненайкращі результати наших юнацьких команд, адже розуміємо чим це обумовлено. Просто ми так стрімко піднялися на рівень УПЛ, відбулося справжнє тектонічне зсування, тому зараз багато хлопців грають не по своїх вікових категоріях. Переконаний, що далі кількість номінантів від «Дніпра-1» буде тільки збільшуватися, а результати команд будуть точно краще. Що стосується зіркової хвороби у хлопців, то не думаю, що Арсенію Батагову вона загрожує, не думаю, що вона буде і у Вані Литвиненка, адже ми з ними спілкуємося дуже багато, хлопці молоді, тому я пов’язую з ними майбутнє клубу.

Пресслужба СК «Дніпро-1»