Головний тренер «Дніпра-1» Дмитро Михайленко підбив підсумки останніх контрольних матчів та розповів, як команда завершатиме підготовку до поновлення сезону.

– Напевно, приємно завершувати збір перемогою?

– Це дійсно так. Ми потрапили у важку ситуацію через вірус, і хлопцям довелося грати два матчі поспіль. Було важке фізично випробування. Але зіграли дисципліновано, у деяких моментах пощастило. В цілому, гарна гра вийшла.

– Якщо повертатися до матчу з «Кайратом», вже проаналізували за рахунок чого суперник мав значну перевагу у першому таймі?

– «Кайрат» мав велику перевагу у рахунку. Ми, у свою чергу, втрачали м’ячі, що й призводило до гольових моментів, та програли силову боротьбу. «Кайрат» – дуже потужна команда. Маючи швидких гравців, ми, на жаль, цим не скористалися у першому таймі. Зіграли, напевно, невірно з точки зору стратегії. Другий тайм показав, що в нас є добра група атаки, і треба її вірно використовувати.

– Після першого збору ви казали, що треба скорегувати гру в атаці. Те, що команда в останніх матчах стабільно забиває, є свідченням того, що це вдалося?

– Напевно, так. Якщо на першому зборі був лише один гол після індивідуального проходу Супряги, то зараз ми створюємо моменти. І сьогодні, і вчора були моменти. Нам потрібно збалансувати гру, не дозволяти створювати моменти після власних простих помилок. Треба покращити стандартні положення в обороні. На це ще є час.

– До матчу проти «Карпат» залишається рівно тиждень. Як готуватиметесь?

– Зараз після важкого подвійного спарингу треба відновитися та відпочити. Продовжимо працювати над тактикою та стандартами, а 19 числа вирушаємо додому. І одразу триматимемо у думці гру у Львові.

– Не може не тішити дебют Цурікова…

– Нас також. Тривалий час він пропустив, і чому не сьогодні надати йому можливість дебютувати. Дуже багато роботи він виконав, витримав, і, вважаю, сьогодні для нього гарний день. Він скучив за грою, за емоціями, а ще й перемогти вийшло.

– Сьогодні вранці ви попросили хлопців додати в агресії. Як з цим було сьогодні, якщо не враховувати епізод за участю Сніжка?

– Агресія та хуліганство – різні речі. Сашко зірвався сьогодні. Хлопець вдарив його ногою по зубах. Не знаю, навмисно чи ні. Сашко повівся негарно, тому буде покараний. Так чинити неможна. А все, що стосується боротьби у грі – кожен боровся так, як міг. Той же Кірєєв відмінно себе проявив. У важкій ситуації добре зіграли Гріффін, Сваток. Тому тут до хлопців взагалі немає ніяких запитань.