УПЛ 202/22. 12 тур.
Пряма трансляція – телеканал 2+2.
24 жовтня. 17:00. Київ. НСК «Олімпійський».
«Динамо» (Київ) — СК «Дніпро-1» 2:0 (0:0) 
Головний суддя: Дмитро Крівушкін (Харків)
Судді на лінії: Дмитро Запороженко (Запоріжжя), Максим Чертоляс (Чернігів)
Четвертий арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Спостерігач арбітражу: Сергій Задиран (Дніпро)
Арбітр ВВА: Олексій Деревинський (Хмельницький)
Асистент ВВА: Віктор Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Директор матчу: Віктор Безсмертний (Кропивницький)
Офіцер безбеки: Анатолій Свистун (Чернігів)
«Динамо»: Бущан, Шепелєв (Шапаренко,46), Рамірес (Гармаш,67), Циганков (кап), Миколенко (Караваєв,76), Андрієвський (Сидорчук,46), Вітіньйо (Де Пена,46), Тимчик, Забарний, Буяльський, Кедзьора.
Запасні: Бойко, Вербіч, Лєднєв, Сирота.
Головний тренер: Мірча Луческу
«Дніпро-1»: Кожокару, Лучкевич (Адамюк,71), Логінов (кап) (Чуже,85), Сваток, Нельсон, Ігнатенко, Піхальонок, Гуцуляк, Джурасек (БІлл,85), Ярмолюк (Назаренко,71), Довбик.
Запасні: Юрчук, Батагов, Ді Франко, Паст.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Попередження: Ігнатенко (34), Андрієвський (40), Логінов (69).

Голи: Циганков (50), Гармаш (70).

Через умови орендної угоди у матчі проти «Динамо» тренерський штаб дніпрян не міг розраховувати одразу на трьох виконавців – Русина, Кравченка і Дубінчака (у останнього була ще і дискваліфікація), тому не дивно, що склад спортклубівців у грі з киянами зазнав певних змін у порівнянні з переможним двобієм проти «Колосу». Позиції флангових захисників були віддані Лучкевичу і Нельсону, а у півзахисті замість Назаренка з’явився Ярмолюк.

Початок гри був за дніпрянами, які повністю переважали киян у триманні м’яча. Господарі намагалися відповідати різкими контратаками, в основному правим флангом, але оборона спортклубівців впевнено відпрацьовувала після прострілів Раміреса і Циганкова. А на 17-й хвилині зустрічі саме гості створили перший небезпечний момент, коли після скидання Довбика на ударну позицію вийшов Ярмолюк, але удар юного півзахисника був неточний.

Тільки після цього до активних дій перейшли динамівці. Особлива гострота у складі киян йшла від Раміреса. Спочатку він переграв Логінова, і задавав удар з вбивчої позиції у дальній нижній кут – поруч із стійкою. Далі удар Раміреса у карному майданчику в підкаті заблокував Джурасек, після чого м’яч відскочив до Андрієвського, постріл якого Кожокару відбив перед собою.

Після цього команди обмінялися гострими випадами: Забарний перериває небезпечну передачу Гуцуляка на Довбика, а Кожокару надійно забирає м’яч після прострілу Миколенка. І це фактично був останній гострий момент у першому таймі – заключні 15 хвилин перед перервою пройшли у рівній боротьбі, в якій спортклубівці виглядали нічим не гірше за свого маститого опонента.

Звісно, що такий хід матчу точно не влаштовував господарів, які у перерві провели одразу три заміни, і зі стартовим свистком на другий тайм великими силами пішли вперед. В результаті динамівцям вдалося швидко вийти вперед – Циганков розкидав фінтами Нельсона біля кута карного майданчику і змістившись у центр невідпорно пробив у дальню дев’ятку. А буквально у наступній атаці партнери вивели на удар Шапаренка, але його постріл, на щастя для дніпрян, був дуже неточний.

На це спортклубівці відповіли першим влучним ударом у матчі – Довбик замикав головою навіс з флангу, але прямо у руки Бущану. Значно гостріше було за хвилину, коли воротар динамівців не кращим чином зіграв на перехопленні, але Лучкевич не зумів скористатися помилкою голкіпера.

На 59-й хвилині гра зупинилася – Лучкевич отримав удар ліктем у горло від Де Пени, але бригада арбітрів разом із помічниками з VARу пенальті так і не призначила. Відчувалося, що у ці хвилини дніпряни перехопили ініціативу, і у карному майданчику господарів запалала справжня пожежа, коли під час однієї атаки блокувалися удари Ярмолюка, Довбика і Лучкевича.

Але, нажаль, розвинути цей тиск спортклубівцям не вдалося. Більше того за 20 хвилин до завершення зустрічі контратака за участю Циганкова і Гармаша закінчилася результативним ударом останнього. Дніпряни не опустили рук, намагаючись переломити хід поєдинку, а динамівці продовжували контратакувати і Кожокару відверто врятував свою команду, відбивши удар ногою після виходу сам на сам Буяльського. Перевів м’яч на кутовий румунський голкіпер і після міцного удару Де Пени.

У підсумку спортклубівці поступилися лідеру чемпіонату на його полі.