УПЛ 2021\22. 7 тур.
Пряма трансляція – телеканал Футбол-1.
11 вересня. 19:30. Київ. НСК «Олімпійський».
«Шахтар» (Донецьк) – «Дніпро-1» – 2:0 (1:0) 
Головний суддя: Андрій Коваленко (Полтава)
Судді на лінії: Семен Шлончак (Черкаси), Дмитро Запороженко (Запоріжжя)
Четвертий арбітр: Володимир Новохатній (Київ)
Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Головний арбітр ВВА: Микола Балакін (Київська область)
Асистент ВВА: Володимир Висоцький (Запоріжжя)
Спостерігач ВВА: Віктор Швецов (Одеса)
Директор матчу: Олександр Каденко (Київ)
«Шахтар»: Пятов, Вітао, Степаненко (Маркос Антоніо,80), Майкон, Тете (Соломон,62), Алан Патрік, Матвієнко, Конопля, Ісмаілі (Корнієнко,63), Педріньо, Фернандо (Траоре,63).
Запасні: Шевченко, Марлос, Мудрик,  Судаков, Бондар.
Головний тренер: Роберто Де Дзербі
«Дніпро-1»: Кожокару, Лучкевич (Назаренко,69), Адамюк, Сваток, Логінов, Дубінчак, Ді Франко (Чуже,72), Джурасек, Гуцуляк(Білл,87) , Когут, Довбик.
Запасні: Юрчук, Кравченко, Ярмолюк, Нельсон, Батагов, Русин.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Голи: Фернандо (15), Траоре (87).  Попередження: Майкон (29), Сваток (30), Ді Франко (60).

До очної зустрічі у 7-му турі чемпіонату «Дніпро-1» та «Шахтар» підійшли з однаковою кількістю очок і, зрозуміло, поруч у турнірній таблиці. Але все одно, також зрозуміло, фаворитом гри вважалися гірники. Навіть незважаючи на втрату через дискваліфікацію Марлона й Додо, їхній склад виглядав потужно. Зокрема, звертало увагу повернення Педріньо та вихід у старті Фернандо. Цікаво, що Фернандо розташувався не на вістрі атаки, а на лівому фланзі замість Соломона, а Педріньо якраз пішов вперед.

Ігор Йовічевіч також підготував сюрприз. Виставивши з перших хвилин Адамюка, Сватка та Логінова, він тим не менш зіграв 4-2-3-1. Адамюк та Дубінчак грали на флангах захисту, склавши дуети відповідно з Лучкевичем та Гуцуляком. За відсутності орендованого в «Шахтаря» Ігнатенка та Піхальонка, що мав ще проблеми зі здоров’ям, в середині поля вийшли Ді Франко та Джурасек. Оптимізму додавало одужання Довбика.

Не притискаючись до власних воріт, наша команда на перших хвилинах пропустила швидку атаку. Кожокару відбив удар Тете, і Сваток потім розрядив становище. Поступово «Шахтар» розкрутив двигун атак, і протягом десь десяти хвилин спортклубівцям було непереливки. Штурм завершився результативно. На 15-й хвилині Фернандо, трохи змістившись у центр, пробив метрів з 20-ти у дальній нижній кут.

Скориставшись тим, що суперник дещо заспокоївся, «Дніпро-1» почав і сам ходити вперед. А заробивши кутовий, ледь не забив. На 25-й хвилині після подачі Гуцуляка Довбик головою влучив у дальню стійку, а Адамюк не зміг як слід зіграти на добиванні, і Пятов м’яч накрив на лінії. Потім був ще удар у стінку зі штрафного Джурасека, після чого «Шахтар» знову почав більше володіти м’ячем.

Але наша команда вже відчула смак контргри. Зі створеного можна відзначити ще напівмомент Довбика, небезпечний удар здалеку Когута, а загалом другу половину першого тайму «Дніпро-1» провів дуже якісно.

Другий тайм дніпряни проводили у тому ж ключі, що і завершували першу половину зустрічі. Гості продовжили достатньо гостро грати в атаці, і просто таки чудовий момент для того, щоб відновити рівновагу втрачає Когут, який з близької відстані не зумів переграти Пятова, замикаючі простріл Довбика.

Далі Довбик цілком міг втекти сам на сам із голкіпером, але не зумів приборкати м’яч і момент було втрачено, після чого впродовж двох хвилин Когут і Довбик завдавали удари, але обом бракували влучності.

Тільки на 72-73-й хвилинах гірники створили по-справжньому небезпечні моменти, але Траоре ними не скористався, спочатку пробивши вище воріт, а в іншому випадку взагалі не завдав удар після скидання Корнієнка. Вже після цього Кожокару зреагував на підступний удар Соломона, а в гострій контратаці дніпрян так ніхто і не замкнув простріл Назаренка.

Інтрига трималася до 87-й хвилини, аж доки Траоре зумів вдало пробити у нижній кут з лінії карного майданчику – 2:0

Отже, спортклубівці поступилися за дуже гідної гри у протистоянні з учасником Ліги Чемпіонів.