УПЛ 2021/22. 13 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
1 листопада. 17:00. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
СК «Дніпро-1» — «Минай» (Ужгородський район) 4:0 (3:0)
Головний суддя: Олександр Омельченко (Слов’янськ)
Судді на лінії: Валентин Куцев (Київ), Андрій Скрипка (Кропивницький)
Четвертий арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Арбітр ВВА: Андрій Коваленко (Полтава)
Асистент ВВА: Віктор Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Сергій Цимбал (Житомир)
Директор матчу: Олексій Кручер (Херсон)
СК «Дніпро-1»: Кожокару, М.Кравченко, Нельсон, Сваток (кап), Дубінчак, Батагов (Ді Франко,64), Піхальонок, Гуцуляк (Чуже,64), Джурасек (Когут,75),  Назаренко (Білл,64), Довбик (Русин,84).
Запасні: Паст, Логінов, Лучкевич, Адамюк.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
«Минай»: Кучер (Пеньков,20), Векляк, Матіч, Книш (Мякушко,67), Вишневський (Селезньов,41), Синьогуб, Месхі (Хахльов,41),  Гончар, Кулієв (Байдал,67), Петрусенко (кап), Білоног.
Запасні: Семенко, Коваленко, Кобак, Багайоко.
Головий тренер: Ігор Леонов

Голи: Гуцуляк (9), Довбик (14), Піхальонок (30), Русин (89)

Попередження: Гончар (22), Батагов (46), Кулієв (53), Матіч (72), Селезньов (86).

Стартовий склад дніпрян на зустріч проти «Минаю» у порівнянні з минулим матчем проти «Динамо» зазнав певних змін. У першу чергу повернулися до основу крайні захисники – Кравченко і Дубінчак, які не могли зіграти проти киян через орендні умови, при цьому Нельсон перейшов на позицію центрального захисника, а Логінов опинився в запасі. Крім того в опорній зоні дискваліфікованого Ігнатенка замінив Батагов, а на фланзі півзахисту замість Ярмолюка з’явився Назаренко.

Гра розпочалася атаками дніпрян, у яких особливо активним на лівому фланзі був Назаренко. Вже перший його прохід завершився гострим, але неточним прострілом, далі Назаренко вступив у боротьбу з Кучером, але лайнсмен зафіксував офсайд, а от на 9-й хвилині перехоплення і довгий прохід Олександра завершився пасом на Піхальонка, який комбінацію знайшов у карному майданчику гостей Гуцуляка, а той влучно пробив низом у ближній кут – 1:0! Невдовзі рахунок став 2:0 і знову передгольову передачу зробив Назаренко, який віддав пас на Дубінчака, після удару котрого Довбик підправив м’яч головою у сітку воріт суперника!

Тренерський штаб гостей вирішив, що у цих епізодах не кращим чином діяв голкіпер, і вже на 20-й хвилині Ігор Леонов замінив Кучера на Пенькова. Але і йому вдалося протримати власні ворота сухими тільки 10 хвилин – тепер вже Дубінчак зіграв на Довбика, який зробив скидання під удар Піхальонку, і той з правої ноги влучив у нижній кут – 3:0! Ще за кілька хвилин Піхальонок цілком міг оформити дубль і знову після пасу Довбика, але цього разу півзахисник СК «Дніпро-1» відверто пробачив гостей, поціливши вище поперечини з близької відстані.

І знову гості на це реагують замінами ще до перерви, в результаті на «Дніпро-Арену» повертається колишній улюбленець дніпровської публіки Євген Селезньов. Хоча при цьому зазначимо, що за весь перший тайм закарпатці не завдали по воротах дніпрян жодного удару.

А от на початку другого тайму саме Селезньов був близьким до того, щоб скоротити рахунок, але м’яч після удару досвідченого бомбардира перескочив через поперечину. А невдовзі Білоног завдав і перший влучний удар своєї команди у матчі – Кожокару зіграв надійно.

Але це були тільки епізоди – дніпряни повністю контролювали події на полі, проводячи власні гострі атаки. Двічі поспіль не поталанило Довбику – спочатку він не зумів завдати удар після скидання Гуцуляка, а в іншому епізоді не реалізував чистий вихід сам на сам із голкіпером, пробивши повз воріт.  Кілька разів рятував свою команду і Пеньков. Особливо запам’яталися його сейви після ударів головою Нельсона і Джурасека з-за меж карного майданчику. А ще були неточні удари Піхальонка, постріл Білла у руки Пенькову і не використаний вихід сам на сам із голкіпером Русина.

Та все ж таки спортклубівці зуміли забити вчетверте – Русин красиво замкнув головою навіс Кравченко!

Отже, вперше в сезоні «Дніпро-1» розгромив суперника з різницею у чотири м’ячі і удруге поспіль здобуває домашню перемогу із великим рахунком над «Минаєм»!