УПЛ 2021/22. 1 тур.
26 липня. 19:30. Полтава. Стадіон «Ворскла».
Пряма трансляція – телеканал Футбол 2.
«Ворскла» (Полтава) – «Дніпро-1» 2:2(1:0) 
Головний арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)
Судді на ліні: Андрій Скрипка (Кропивницький), Володимир Володін (Херсон)
Четвертий арбітр: Євген Арановський (Київ)
Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Делегат УАФ: Віктор Безсмертний (Кропивницький)
Головний арбітр ВВА: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Асистент ВВА: Сергій Приступа (Черкаська область)
Спостерігач ВВА: Ігор Покідько (Полтава)
«Ворскла»:  1. Різник, 13. Яворський, 17. Чеснаков (кап) (9. Пешіч, 66), 16. Тамм, 4. Пердута, 5. Якубу (14. Кравчук,81), 28. Пуцлін (38. Челядін,60), 6. Скляр, 8. Тілль, 50. Кане (Луізао,61), 11. Степанюк (99. Вакула, 60). Запасні: 21. Ткаченко, 77. Кушніренко, 55. Бондаренко.
Головний тренер: Юрій Максимов
 «Дніпро-1»: 44. Паст, 24. Лучкевич (6. Батагов, 76), 3. Адамюк, 39. Сваток, 15. Логінов (кап), 11. Кравченко, 8. Когут (20. Ді Франко,57), 30. Джурасек, 25. Чуже, 31. Русин (29. Назаренко,57), 7. Довбик. Запасні: 12. Кожокару, 99. Білл, 14. Ярмолюк.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Голи: Степанюк (7), Довбик (59, пас Чуже), Сваток (67, автогол), Довбик (72, пас Назаренко)

Попередження: Логінов (46), Когут (54), Кане (55), Яворський (85), Назаренко (90), Челядін (90), Скляр (90+6).

Вилучення: Логінов (56, друга жовта картка), Йовічевіч (87).

У першому офіційному матчі нового сезону в стартовому складі СК «Дніпро-1»  вийшли одразу п’ятеро новачків: на останній межі місце було довірено досвідченому Пасту, на флангах оборони при схемі у три центральних захисники діяли Лучкевич і Кравченко, Джурасек зайняв місце у центрі поля, а Русін склав атакуюче тріо разом з Чуже і Довбиком.

Дніпряни досить впевнено розпочали матч і вже на 1-й хвилині заробили кутовий, але далі гра перейшла у спокійне русло, поки Степанюк гарматне не вистрелив з кута карного майданчику у дальній кут – Паст врятувати команду від голу не зумів.

Далі господарі провели ще кілька гострих атак, після однієї з яких голкіпер дніпрян потягнув удар з під поперечини від Пуцліна. Тільки ближче до 20-ї хвилини спортклубівці перевели гру до воріт суперника. Як і очікувалося найактивнішим в атаці був герой Євро-2020 Артем Довбик. Саме він завдав за гостей перший удар у матчі, але той постріл головою після кутового був неточний. А от на 31-й хвилині, після відмінного пасу Кравченка, Довбик міг відновлювати рівновагу, коли опинився на самоті перед Різником, але у ближньому бою форвард поступився голкіперу. Наприкінці тайму команди провели кілька обопільно гострих атак, але до логічного завершення вони доведені не були.

А от у другому таймі подій було дуже багато. Вже на початку другого тайму рефері став роздавати жовті картки, і на  56-й хвилині дніпряни залишаються без капітана – Логінов був вилучений за другу жовту картку, при цьому друге попередження було доволі суперечливим.  Але це навпаки підбадьорило дніпрян – Джурасек перехоплює пас суперника, комбінація з Чуже, і Довбик відновлює рівновагу -1:1! Невдовзі Назаренко опиняється на ударній позиції, але удар був повз воріт. Гості продовжують контролювати ситуацію, але прикрий момент і Сваток, вибиваючи м’яч з під ніг суперника влучає у власні ворота, при цьому перед цим відеоповтор показав, що у господарів при атаці був офсайд…

Проте спортклубівці продовжують демонструвати характер і тепер вже Назаренко кидає у прорив Довбика, і Артем удруге розправляються із Різником -2:2!

Спортклубівці продовжують відповідати атакою на атаку, і Назаренко знову завдає удар повз воріт. Але ближче до фінального свистку господарі підсилюють тиск, створюючи кілька моментів, при цьому знову є питання до рішень арбітрів, на що емоційне реагує головний тренер дніпрян, за що і отримує червону картку.

Не зважаючи на чисельну меншість, до останніх хвилин гості намагалися відповідати своїми атаки і на третій компенсованій хвилині (загалом їх було сім) Назаренко продерся до карного майданчику суперника, але удар у Олександра відверто не вийшов. Останні хвилини пройшли у атаках «Ворскли», але дніпряни встояли і заробили дуже непросте очко на старті нового сезону.