СК «Дніпро-1» – «ЕМС-Поділля» – 1:1 (0:1)

Чемпіонат України серед жінок. Вища ліга. Другий етап. 8-й тур. Дніпро. НТБ «Дніпро-1». 11 травня. 12:00.

Арбітриня — Вероніка Васильченко (Донецька область), асистентки арбітрині — Анастасія Олійник (Кропивницький), Марія Маринець (Житомир). Четвертий арбітр — Денис Кескюла (Дніпро)

Спостерігач арбітражу — Володимир Жарий (Дніпропетровська область)

СК «Дніпро-1»: 31.Маліборська, 8.Борисюк, 26.Аілінкій, 7.Синько, 21.Пороходніченко (5.Вакуленко, 70), 10.Аслаханова (15.Жукова, 70), 2.Левицька, 22.Логвінова, 9.Бєлік (71.Тюхтій, 61), 91.Тараканова, 20.Крючкова (99.Серемчук, 46)

Запасні: 13.Свинаренко, 25.Степанченко, 29.Балашко, 24.Гайдай, 11.Новосельська

Головна тренерка – Олена Кудзієва

«ЕМС-Поділля»: 71. Чубак, 9.Бордюг, 2.Левчук, 3.Нікітюк, 4.Новак (15.Яськова, 71), 12.Петросян, 17.Чурікова, 18.Боровська, 8.Бондарєва (10.Руденко, 71), 11.Марценюк, 7.Смеречинська

Запасні: 1.Темник, 81.Барабаш, 5.Маковійчук, 14.Носко, 16.Ізотова, 77.Філатова, 19.Дармороз, 6.Дерев’янко.

Головний тренер – Олександр Дуднік

Голи: Боровська (44), Логвінова (58)

Попередження: Яськова (83)

Блискуча серія жіночої команди «Дніпра-1» з чотирьох поспіль перемог (причому три останні були здобуті на виїзді) дозволила команді очолити другу шістку чемпіонату у вищій лізі. В останньому турі якраз було подолано очного конкурента – київське «Динамо» з рахунком 3:2. Але статус лідерок аж ніяк не дозволяв підопічним Олени Кудзієвої розслабитися напередодні чергового поєдинку – у гості до нашої команди завітав міцний «ЕМС-Поділля».

Матчу передувала церемонія нагородження першої в історії нашого клубу гравчині, яка провела за «Дніпро-1» 100 офіційних поєдинків – Аміни Аслаханової. Їй вручили сувенірну футболку із символичною «сотнею» на спині. Цікаво, що і сьогоднішня гра стала для неї також сотою, але вже у вищій лізі – у кар’єрі Аслаханової був період виступів за уманських «Пантер».

За щільної гри у перші півгодини суперниці на двох завдали три не найбільш небезпечні удари у площину воріт – у всіх випадках голкіперки грали надійно. А ось на 36-й хвилині наша команда вибухнула по-справжньому гольовим моментом. Левицька струсонула поперечину, а удар Крючкової, що була першою на добиванні, потягнула з-під каркасу Чубак.

Після того, як гра вперше перервалася на повітряну тривогу, команди об’єднали останні хвилини першого таймі та другий. І нетривалий проміжок після поновлення матчу “ЕМС-Поділля” використало результативно. Боровська з підбирання завдала потужного удару у дальній кут.

Цей гол вкрай негативно вплинув на гравчинь нашої команди, в яких на деякий час зовсім розлагодилися конструктивні дії. Але дуже вчасно “Дніпру-1” вдалася результативна атака з правого флангу на лівий, і на завершення Бєлік віддала передачу Логвіновій, якій вдався удар не менш красивий, ніж був вінницький. Гол присвятили Дар’ї Рудь, яка декілька днів тому зазнала важкої травми.

І тепер вже психологічну перевагу отримали дніпрянки. Вивести їх вперед могла Тюхтій, яку на ударну позицію виводила Тараканова. З більшим завзяттям наша команда атакувала і після другої тривоги, що переривала матч. В одному епізоді на пенальті претендувала Логвінова, в яку, здалося, врізалася голкіперка, але арбітриня, вочевидь, вирішила, що Чубак спочатку зіграла у м’яч. Згодом Аілінкій головою з декількох метрів пробила вище воріт… До самого завершення матчу спортклубівки поспішали атакувати, але гості таки відстояли нічию.