У бесіді з Олександром Піхальонком напередодні матчу з «Ворсклою» підбили підсумки першого кола та обговорили найближчого суперника.

– Зрозуміло, що осіння частина сезону ще триває, але чи можна підбити проміжні підсумки першого кола?

– Після першого кола команда перебуває у доброму гуморі, тим більше що останню гру завершили перемогою. Готуємося тепер до матчу з «Ворсклою». Так, ми завершили перше коло у єврокубковій зоні, але розуміємо, що це ще нічого не означає – попереду друге коло, і уся боротьба лише розпочинається.

– Переслідуючи мету потрапити до єврокубків, для вас є принциповим, яке місце посісти?

– Чим воно буде вищим, тим краще. Звичайно, прагнемо увійти до першої трійки, але для початку треба потрапити до єврокубків. Потім вже будемо дивитися, як вийде.

– Як готуєтесь до поєдинку з «Ворсклою», який буде центральним не лише у турі, а на великому відрізку у декілька місяців?

– Банально, але з «Ворсклою» буде важкий двобій. Чекаємо хорошого матчу, адже суперник – добра команда. Готуємось з повною відповідальністю – так, як до будь-яких інших ігор.

– Як вважаєш, у чому секрет того, що «Ворскла» цього сезону вистрелила?

– Це дуже хороша команда, яка грає у цікавий футбол. Має у складі достатньо досвідчених гравців. Тому, відверто кажучи, я не здивований, що вони перебувають нагорі турнірної таблиці.

– В останніх матчах ти стабільно відзначаєшся результативними діями. Є відчуття, що перебуваєш у гарній формі?

– Так, дійсно перебуваю зараз у непоганій формі, почуваюсь добре. Сподіваюсь продовжувати у тому ж дусі. Буду віддаватися на 100 відсотків у кожній грі, щоб допомагати команді.

– Нещодавно тебе вперше викликали до збірної, але ти не потрапив до заявки на матч. Ця ситуація стала розчаруванням, додатковою мотивацію чи чимось іншим?

– Зрозуміло, що виклик до збірної став великою радістю та честю. Відчув, яка чудова атмосфера у команді, і бажав зіграти за головну команду країни. Не вийшло, але це стало додатковою мотивацією, аби ще краще грати. Буду доводити своїми діями на полі, що готовий грати за збірну.

– Ігор Йовічевіч бачить тебе у майбутньому основним гравцем збірної. А ще він сказав, що від твоїх ударів по м’ячу навіть звук інший. Як тобі такий художній образ?

– (посміхаючись) Містер, звичайно, перебільшує. Він багато нас хвалить та підтримує, але може й «напихати». Він гарний мотиватор та готує нас до кожного матчу на всі 100.