Післяматчева пресконференція головного тренера «Інгульця» Сергій Лавриненка.

– Для «Інгульця» це дебют у Прем’єр-лізі, для вас особисто – другий прихід. Як його оціните?

– Як більш вдалий, ніж перший. Чотири роки тому ми програли «Шахтарю» 1:4. Зараз взяли очко у матчі проти серйозної команди. Тому лише позитивні емоції. Приховувати немає чого – радощів в нас багато. Хоча треба визнати, що у багатьох моментах нам пощастило. Фортуна була десь на нашому боці. Але у нас теж були цікаві контратаки. Не скажу, що рахунок є закономірним, але у нас була Фортуна.

– Ви свідомо віддали центр поля?

– Не хотів би розкривати усі наші тактичні моменти та план на гру. Нам багато що вдалося. Треба звикнути ще до швидкостей, до темпу, до якості роботи з м’ячем. Ми йшли до цього, і зараз треба адаптуватися, наростити м’язи, аби потім конкурувати з іншими командами. Очко, яке ми взяли, порадувало, але попереду маємо ще дуже багато роботи. Маємо багато працювати, щоб брати ще очки.

– Як оціните гру новачка команди Шишки, і чи будуть ще підсилення?

– Ми знаємо його потенціал. Раніше вже запрошували його, але не змогли підписати – він став гравцем «Динамо» (Тбілісі). Зараз в нього закінчився контракт, і ми його взяли. Впевнений, що він нам допоможе. Це – кваліфікований гравець. А сьогодні не хотів би виокремлювати лише його. Усі хлопці з максимальною самовіддачею грали, тому важлива колективна гра.

– Наскільки на фізичному стані гравців відбилося те, що паузи між чемпіонатами майже не було?

– Так, її дійсно не було. І не було можливості провести якусь роботу. Розуміємо, що багато сил та емоцій витратили на вирішення завдання потрапити до Прем’єр-ліги. Тому сьогодні намагались спрацювати на емоційному тлі. Гадаю, будь-яка команда, що з першої ліги приїхала на такий чудовий стадіон, була б на емоційному піднесенні. Чудове поле, стадіон, суперник – ми шукали максимум позитива, щоб хлопці були самими собою. За 3-4 дні ми навряд щось могли змінити у тактичному плані чи у функціональній підготовці, тому спрацювали суто на емоційному тлі.

– Сподіваємось, що й надалі «Інгулець» не загубиться у Прем’єр-лізі…

– Пам’ятаю наш останній матч тут з «Дніпро-1», коли суперник вирішував завдання виходу до Прем’єр-ліги. Зіграли цікавий матч, живий, динамічний – 3:3 закінчили. І сидячи за цим столом на пресконференції, я сказав: «Чекайте, за рік ми до вас приїдемо». Ми обіцянки достримались, тому далі все залежатиме від нас.