Передматчева пресконференція головного тренера кіпрського АЕКу Хосе Луїса Ольтра:

– Завтра буде дужа важлива гра і перш за все вона буде важлива для нас, для людей, які приїхали нас підтримати, і для всього Кіпру. Наш суперник – гарна команда, яка дуже збалансовано грає і завтрашній матч вимагає від нас грати на максимум, бо це битва, яка складається зі 180 хвилин і зараз ми тільки на половині цього шляху.  Завтра буде дуже інтенсивна гра. Ми повинні щільно зіграти у захисті, не помилятися, оскільки це дуже важливо. Але ми повинні думати не тільки про захист, а і вдало діяти в атаці. Ми можемо забивати голи, чому і ні? Ми спробуємо грати у більш атакуючий футбол. Зараз ми перемагаємо, після першого матчу рахунок 1:0, але завтра може все змінитися. У нас хороша команда, ми гарно граємо у захисті, мені подобається, як застосовується пресинг, але перед нами дуже серйозний опонент в обличчі «Дніпра-1» – чудова команда з висококваліфікованими майстрами, тому хочеться, щоб усі отримали насолоду від гри – і вболівальники, і гравці. На нас чекає дуже важливий матч і потрібно виклатися на максимум своїх сил.

– Після першого матчу ви казали, що другий поэдинок у вас в пріоритеті, і що все буде вирішуватися тут у Кошицях.

– Так, можу повторитися. Нам потрібно досягти позитивного результату. Нам треба грати впевнено, діяти усвідомлено. Але у той же час хочу зазначити, що нам не варто ризикувати і слыд знайти баланс між атакою і захистом, адже ми пам’ятаємо, що зараз ведемо у рахунку і «Дніпру-1» потрібно забивати. Нам треба буде реалізувати свої моменти. Ми не будимо сидіти у глухій обороні, а намагатимемося створювати свої моменти і реалізовувати їх. Перед нами сильна команда з чудовими виконавцями і завтра буде складно, але насамперед у нас головна ціль – це пройти у наступний раунд.

– Що можете сказати про новачків команди та про Ніколіча, який отримав ушкодження.

– Дуже щасливий, що у нас є такі гравці.  Щодо Ніколіча, то він хоче грати, прагне увійти в нашу модель гри, працює на максимумі, чудовий вінгер і взагалі він гарна людина і професіонал. Але нажаль він травмований і не зможе нам завтра допомогти. Сподіваюся, що він повернеться як найшвидше. Можу сказати, що у нас збалансований склад і я задоволений усіма гравцями, що у нас є. Я дуже щасливий, що у нас такий склад, і я можу працювати з такими виконавцями і досягати з ними успіху.

– Чи визначились ви вже зі стартовим складом на завтрашній матч? І на вашу думку чи мінімальна перемога в один м’яч дає вашій команді перевагу, чи шанси на прохід у команд рівні?

– Так, я вже визначився із 11-ма гравцями, які завтра вийдуть на поле з перших хвилин, але, звісно, я їм вам не сажу. Тим більше, що у нас сьогодні ще тренування і може статися все що завгодно. Крім того нам можуть не допомогти ще два гравці, які застудилися. Побачимо все завтра. Я вимагаю від гравців максимально викладатися на полі. Стосовно шансів, то так, ми перемогли у першій грі, але я не вважаю, що у нас є якась перевага, бо це буде нова гра і новий день. Вважаю, що шанси на прохід 50 на 50. Звісно, що через війну ми граємо в Кошицях, а не в Дніпрі, де у суперника була б зовсім інша підтримка, проте на стадіон все одно прийдуть фанати, які будуть вболівати за дніпрян.  Хочу подякувати нашим 800 вболівальникам, які прилетіли сюди в Кошице і прийдуть на стадіон. Я їм неймовірно вдячний, як і тим вболівальникам, котрі будуть спостерігати за матчем з Кіпру. Сподіваюся, що завтра у нас все вийде.

– У вас є така звичка, що той, хто добре грає на полі, той потім з’являється з тренером на прес-конференції?

– Так Імад мій улюбленець і мій друг. Сподіваюся, що він нам принесе вдачу. А взагалі у нас дуже хороша атмосфера в команді.

– Ви казали про хворих гравців. Наскільки серйозно вони захворіли?

– Там нічого серйозного. Сподіваюся, що вони завтра допоможуть нам у матчі. Подивимося на їх стан сьогодні після тренування. Маю надію, що усі гравці будуть готові у будь-яку мить вступити у гру і допомогти команді в її історичному матчі.