Головний тренер СК «Дніпро-1» Ігор Йовічевіч відповів на запитання клубної пресслужби після контрольного матчу своєї команди проти харківського «Металіста 1925» (2:2):

– План на зустріч був таким, щоб ті футболісти, які мають мало ігрової практики отримали цей ігровий тонус, у той час, як наші збірники отримують практику через матчі за національні команди. Ми запланували провести сьогоднішню зустріч на тлі втоми, адже ми провели перед цим три-чотири важких тренування, тому футболісти не були свіжими у грі, але, тим не менш, вони зіграли достойно. Ми провели спаринг у двох схемах, попробували кілька нових речей і в атаці, і в обороні проти непростого суперника, який любить контролювати м’яч. Думаю, що вболівальникам сподобався цей матч, адже він вийшов динамічним, з великою кількістю моментів і ця зустріч показала, що ми можемо розраховувати у подальшому на тих хлопців, які до цього грали не так багато. Переконаний, що ми із хорошим настроєм на цьому тижні піддіймо до матчу проти «Колосу».

– Напевно, ви натякаєте в тому числі і на Білла, який сьогодні проявив себе дуже непогано?

– І Білл, і Чуже показали сьогодні енергію, динаміку і якісну гру на своїх позиціях. Відзначу і Нельсона, який добре зіграв проти маленького і швидкого опонента, граючі проти нього з інтелектом. Ну і ще кількох гравців подивилися на нових позиціях, адже ніколи не знаєш, як може статися у грі, коли може бути травма або вилучення, тому все це нам сьогодні дуже пішло на користь. Хоча ми сьогодні і не перемогли, але справді багато доцільного ми побачили у цьому матчі, тому можемо занести його в актив. Крім того, я задоволений, що ми обійшлися без травм, що для тренера дуже важливо, тому ми у хорошому настрої і відповідною дисципліною будемо готуватися до «Колосу».

– Серед новинок – це гра Кравченка у середині поля.

– Так, це тактичний задум. Він на позиції опорника діє дуже тактично гнучке: добре оцінює ситуацію на полі, орієнтується на полі і в часі, а у позиційних атаках дає можливість підіймаєтися латералю, що поруч із ним грає. Тому насправді це цілком і його позиція, оскільки він має настільки якісний пас, що може знайти і «вісімку», і вінгера, і нападаючого, і зробити діагональ. Це ще один показник того наскільки легко працювати із людьми, які інтелектуальне грають у футбол.

– Сваток і Когут сьогодні не грали. З ними все гаразд?

– Позавчора на тренуванні Сваток отримав удар у спину, тому вирішили сьогодні не надавати йому цю ігрову практику, щоб він максимально відновився на «Колос». Щодо Когута, то у нього є проблеми із спиною, тому він днів 15 буде без тренувального процесу. Усі інші готуються.

Зараз будемо дивитися збірну і за неї вболівати. Нас дуже тішить те, що з нашого клубу запрошують до національних команди гравців і Олександр Петраков, і Руслан Ротань, і Володимир Єзерський. Це для нас дуже приємно, адже це імідж і мотивація для футболістів, щоб рухатися далі.