Післяматчева пресконференція головного тренера СК «Дніпро-1» Ігоря Йовічевіча:

– У першому таймі ми володіли грою повністю. Створили багато моментів проти команди, яка виступала у Лізі Європи. Це для нас є мотивацією, адже хочемо теж туди потрапити, там грати. Але такі матчі треба направляти туди, куди прагнеш. Для цього потрібна реалізація. Вважаю, за грою у першому таймі різниця мала бути три м’ячі на нашу користь, але у футболі рахуються лише голи. Перший їхній прихід до нашого штрафного призвів до пенальті. Це трохи вплинуло на нашу гру, але за декілька хвилин ми відновили баланс та продовжували атакувати. Шкода, що не забили в першому таймі. У перерві домовилися продовжити темп та ритм, адже відчули, що є кращими, що домінуємо та створюємо моменти, багато володіємо м’ячем на чужій половині поля. Але швидкий гол у другому таймі просто вбив команду психологічно. Суперник грав за рахунком, і сил йому додавали емоції. Плюс у багатьох гравців є досвід, і вони маленькими провокаціями збивали темп гри. Вперше бачу, щоб воротар настільки повільно вводив м’яч у гру і не був попереджений. Арбітр каже, що додав час. Не треба додавати час – потрібен вільний удар за правилами. У воротаря є 6 секунд за правилами – не може бути 10 або 15 кожний раз. Повторюся, що рахунок не за грою. Ми заслужили набагато більше. Вітаю хлопців за самовіддачу та бажання. Будемо працювати набагато більше; час – наш союзник.

– Чому програвали сьогодні більшість нічийних м’ячів? І взагалі вкотре «Колосу» поступилися у боротьбі?

– Можливо, дійсно таке є з приводу нічийних м’ячів, але у нас було більше моментів, особливо у першому таймі. Структура гри дозволяла заповнювати простір, через переведення м’яча навантажувати їхній правий фланг, і вони не могли знайти рішення щодо цього. Шкода, що ми не забили гол, аби спрямувати матч на нашу користь. Він би склався по-іншому. «Колос» – досвідчена команда, у якій багато гравців понад 30 років. Ми ж мали проблему через відсутність Ігнатенка та травму Кравченка, якої він зазнав позавчора на тренуванні. А у матчі ще й Батагов отримав пошкодження. Ми не мали ще гравця такого захисного профілю, щоб він дав певний баланс і перевагу у центрі поля якраз у боротьбі за нічийній м’ячі.

– Як плануєте заповнити паузу у чемпіонаті? Над чим працюватимете?

– В нас тут минули вже два цикли. Другий був успішним до сьогоднішнього дня. Ми мусимо тримати той напрямок у грі, не можемо опускати голови через поразку. Це не та поразка, яка нас пригнічує. Ми добре грали проти солідної команди, яка грає у Лізі Європи. Але рахунок 0:2. Треба винести звідси уроки, краще контролювати емоції та покращити реалізацію, щоб ми вели у рахунку та грали з позиції сили. Після забитого голу завжди збільшується самовіддача, підіймаються емоції, і супернику стає набагато важче.

Пресслужба СК “Дніпро-1”