Напередодні матчу проти київського “Динамо” пресслужба СК “Дніпро-1” поговорила з головним тренером команди Ігорем Йовічевічем.

– Після двох перемог до гри з «Динамо», напевно, команда підходить з натхненням?

– Саме так. Дві перемоги та загалом перебіг подій у цих матчах дали привід вважати, що ми рухаємось у вірному напрямку. Команда тримає тонус концентрації та загального командного духу. Хочемо бути конкурентноздатними у кожному матчі. У суботу граємо проти лідера чемпіонату, і розуміємо, що буде важкий матч. Мусимо показати свій максимум, а в деяких моментах навіть перевищити його, щоб досягти позитивного результату.

 – Перед такими матчами завжди говорять, що головним буде бажання та самовіддача. Але ж не лише за рахунок цього можна досягати результатів. Суто футбольні якості також будуть потрібні у грі…

– Цілком згоден. Хоча самовіддача є №1, але на дуже високому рівні має бути тактична грамотність команди у ситуаціях, коли володіємо м’ячем і коли не маємо його. Плюс треба зберігати концентрацію. Зроблений аналіз дозволяє мати повну інформацію, що являє собою суперник, але футбол є непередбачуваною грою. Вона ламається у певних моментах, і саме тоді ми маємо бути максимально сконцентрованими.

 – «Динамо» зараз перебуває у жорсткому графіку. Це можна вважати перевагою нашої команди, або, навпаки, краще перебувати у такому ігровому тонусі?

– Вони у тонусі та мають на лавці запасних рівноцінний склад, який може вийти на поле. І тренер Луческу може вільно використовувати ротацію. Вони звикли для такого графіку, що не є великою проблемою. Ми це відчули на тижні, коли грали кубковий матч. Після 120 хвилин проти «Гірника-Спорт» через декілька днів грали з «Ворсклою», де віддали всі сили в інтенсивному матчі. Вони професіонали. Між матчами є пара днів для тренувань, коли можеш освіжити команду і підготувати гравців, щоб вони зіграли на максимумі.

 – Ви не можете розраховувати у матчі з «Динамо» на Дубінчака з Булецею. Наскільки це є великою втратою, і чи вже знаєте, ким їх замінити?

– Звичайно, в нас є певна глибина складу, і є футболісти, які зможуть їх замінити. Такими є умови угоди між клубами, і ми маємо виходити з наявної ситуації. Моя думка була завжди, а не лише зараз, такою: навіщо віддаєш, якщо боїшся своїх гравців, і як можеш перевірити їхні здібності, якщо не побачиш їхній максимум на цьому рівні? Знаю, що Супряга зробив хет-трик у схожій ситуації. Але, можливо, якби він тоді не забив, сьогодні не був би гравцем «Динамо» і не виступав би у Лізі чемпіонів. Утім, це лише моя особиста думка.

 – Чи немає втрат, окрім орендованих гравців, і у якому стані перебуває Хобленко?

– Він нормально проводить останні тренування. Звичайно, що йому не вистачає ігрового ритму, адже він достатньо пропустив. Будемо обережні з ним, аби він повністю відновився – це є найважливішим.