Головний тренер «Дніпра-1» Ігор Йовічевіч поспілкувався з журналістами після кубкової перемоги над «ВПК-Агро».

– Наша мрія – потрапити до фіналу. Це найкоротший шлях до єврокубків. Сьогодні команда показала концентрацію, агресивність, колективні дії проти дуже непростого суперника. У поєдинку з «Олімпіком» вони на бажанні пройшли далі. Ми мали пам’ятати, що у такого суперника, як кажуть, на півшишечки не виграєш. Коли проти таких команд вирівнюєш мотиваційний аспект, твоя якість стає помітною і відображається на рахунку.

– Установка була грати першим номером та не дати розбігтися супернику?

– Так. Абсолютною концентрацією та командним духом ти зменшуєш їхній ентузіазм. У подібних матчах впевненість суперника зростає, поки є прийнятний результат. Гол просто вбиває мотивацію та ентузіазм. Різниця має бути видимою, бо це, вибачте, вища ліга. І коли концентрація співпадає з якістю, виходить такий результат.

– Ви багато підказували сьогодні з бровки, особливо адресували підказки Дубінчаку…

– Звичайно, що хочеться у грі побачити те, що ми тренували. Тому були підказки. Але, загалом, ліві літералі є ближчими до тренерів (посміхається), тому їм постійно дістається. Нічого. Це дуже важлива перемога. Ми у чвертьфіналі і чекаємо жеребкування.

– Наскільки було важко налаштувати команду на цю гру?

– Психологічний аспект на сьогодні є дуже важливим. Можливо, важливіший за тактичний. Звичайно, є задумки, як грати проти 5-4-1, але сьогодні перемогла команда концентрацією, ставленням до суперника. Мене тішить те, що другу гру поспіль ми продемонстрували ентузіазм. У чемпіонаті ми програли чотири матчі поспіль, але за грою ми заслуговували більше очок. Вдячний сьогодні хлопцям за гру, і намагатимемось перенести позитив на матчі проти «Зорі» та «Руха».

– Чи знали ви, що цей матч очікували у Дніпрі як дербі? Що брати Логінови грали один проти одного?

– Так, вони обидва добре грають. Але я хочу виграти. Я хочу вигравати у кожній вправі на тренуваннях, бо моя мрія – потрапити до єврокубків. І я намагаюся передати цей ентузіазм гравцям. Є альтернативний шлях, і він набагато коротший. Команда це зрозуміла і з перших хвилин вийшла, як на останню гру.

– Чи сподобалися вам дії Ярмолюка?

– Мені сподобалася уся команда. Ярмолюк додає їй свої якості, своє бажання. Я випускаю його не тому, що він гарний і красиво виглядає, а тому що є хорошим футболістом. Він ще не ошліфований, і я маю зробити з нього діамант.

– Команда, схоже, привітала вас з минулим днем народження. Ви задоволені подарунком?

– Дуже задоволений концентрацією, діями в обороні та в атаці. Рахунок на табло показує, що ми були на рівні вищої ліги. Це для нас значний крок.