Післяматчева пресконференція головного тренера СК «Дніпро-1» Ігора Йовічевіча.

– Змішані емоції зараз, адже прикро програвати під кінець матчу. У меншості пропустили цей гол. Ми грамотно зіграли в обороні: як у високому пресингу, так і в середній зоні, і в нижній зоні, де перебували у більшості. Через організацію, через план на гру перекривали всі дороги «Шахтарю», який індивідуально є дуже сильним і може у кожній атаці вирішити долю матчу. Команда старалася, грала, а організація дозволяла контролювати гру без м’яча. Прикро, що увійшли до серії невдалих результатів. Якщо глобально дивитися, мали б звоювати більше очок, ніж маємо, але сьогодні претензій до команди немає. Якщо так гратимемо у майбутньому, можемо замислюватися про вищі цілі. Нам протистояла не ліва команда якась, а учасник Ліги чемпіонів, який за три дні гратиме з «Реалом». Це був їхній найкращий склад, за виключенням Мораеса, Степаненка і Корнієнка. Прикро за результат, але дякую хлопцям.

– Наскільки важко було сьогодні? Ковід вразив команду, є травмовані, не мали права грати орендовані… Як ви обирали склад? Як оціните гру 16-річного Ярмолюка? І з «Минаєм» та сьогодні – це був різний футбол зовсім.

– Команда, яка хоче щось виграти, не повинна скаржитися, обирати місце або час, а просто віддавати всі сили. Теперішній стан команди нас об’єднав, і це продемонструвало, що ступінь довіри між командою та тренерами є високим. 8 футболістів не могли сьогодні брати участь у матчі. Хлопці, які вийшли сьогодні, заслужили бодай очко за те, що показали на полі. Звичайно, що через корону зараз важкий період у всіх команд, плюс є травмовані. Важливі для нас і два орендовані футболісти, які змінили нас суттєво. Всі інші, які поповнили склад – молодці. Все йшло до нічиєї, але в меншості ми пропустили. Маємо навчитись бути хитрішими у таких моментах.

Щодо Ярмолюка, вважаю, що він актив клубу. 16-річний пацан дав гру на дорослому рівні за зрілістю, солідністю, обсягу роботи. У своєму віці він вже дебютував за молодіжну збірну у тренера Ротаня, тож за ним майбутнє українського футболу. Як тренер я не боюся ставити його в основний склад. Його характеристики говорять, що я можу з ним обіграти «Шахтар». І він це виправдав. Звичайно, оскільки він молодий, маємо бути обережними, щоб він йшов вірним шляхом. У той же час мушу забезпечити йому ігрову практику, адже такий талант буває дуже рідко.

– Яка ситуація з травмованими? Чи встигнуть вони зіграти ще цього року?

– Дуглас має проблему, яка ускладнилася з литковим м’язом та з коліном. Його не буде до кінця цього кола. Всі знають, наскільки він є важливим для нас. Батагов також зазнав травму гомілкостопу. Йому ще потрібно 7-10 днів, тож він може вийти хіба що на матч проти «Руха». Це ще один варіант півзахисника, який дуже добре почувається в обороні. І корона дала взнаки: ні Кравченко, ні Адамюк не перебувають у тонусі, щоб зіграти повністю сьогодні. Маємо думати і про кубкову гру у середу на важкому полі на «Метеорі». Це для нас принциповий матч.

– З наближенням зимової паузи вже цікаві трансферні плани? Чи замислюєтесь над підсиленням лінії атаки?

– Звичайно, що за матчами та тренуваннями ми зробили висновки, де маємо зміцнити команду, підвищити конкуренцію. Щоб в таких матчах, коли ламається гра, зробити крок вперед або замінами, або додати, щоб переламати матч на власну користь.

– Чим зумовлений вибір голкіпера сьогодні? Чому замінили Сарнавського на Юрчука?

– В нас є два дуже добрих голкіпери. І Сарнавський, і Юрчук можуть зіграти надійно. Вирішили таким чином, і Юрчук виправдав сьогодні це своїми діями. Він дав спокій команді і виручив її декілька раз. Він майже не грав, і хотіли дати йому шанс, який він виправдав.