Післяматчева пресконференція головного тренера СК «Дніпро-1» Ігоря Йовічевіча:

– Вітаю команду з переконливою перемогою. Ми ставилися до суперника з великою повагою, бо «Рух» показує дуже цікавий футбол. В останніх матчах вони демонстрували, наскільки можуть бути небезпечними, особливо у перехідному моменті. Ми серйозно готувалися проти двох систем: 4-1-4-1 та 5-3-2. В останніх двох матчах вони грали за першою, але я давно знаю тренера, пам’ятаю, як він працював у «Русі» пару років тому. Ми знайшли приклади гри його команди за системою 5-3-2, і готувалися до двох варіацій сьогодні. Мене дуже тішить, що команда зрозуміла матч, контролювала темп і ритм гри. Сьогодні були справжні дніпровські козаки, які порадували наших вболівальників. Хотів би, щоб наші перемоги покликали вболівальників ще в більшій кількості у наступних матчах. Крок за кроком йдемо. Минулого тижня ми зазнали поразки від «Десни» та зробили висновки. Поразка має служити для наступних перемог. Якщо зробиш вірні висновки, це піде лише на користь. У житті набагато більше програєш, ніж виграєш, тому треба з цим миритися. А сьогодні давайте не будемо скромними і покайфуємо від хорошої перемоги, яка дає нам велику впевненість перед наступним матчем.

– Як би ви за відсутності Ді Франко та Піхальонка оцінили гру Ігнатенка та дебют Гуцуляка?

– Я б хотів відзначити команду. Глобальних цілей досягає не індивідуальний гравець, а команда в цілому. Я можу виграти сьогоднішній матч з Ігнатенком, Когутом та Джурасеком. Але досягти глобальних цілей лише з ними трьома я не можу. Мені потрібен і Піхальнок, і Ді Франко, і Ярмолюк, і інші футболісти, які претендують на ці позиції. У порівнянні з матчем проти «Десни» вийшло 5 нових футболістів. Це показник того, що команда тренується солідно та серйозно. І ті, хто вийшов сьогодні, грали так, ніби то є останній матч в кар’єрі. Так хочу тримати. Не відбулося нічого надзвичайного: ми взяли три очки, хочемо відпочити та сфокусуватися на наступній грі. «Металіст 1925» перед своїми вболівальниками сподівається на позитивний результат, а ми думаємо, як продовжити цю позитивну атмосферу.

– Як Євген Паст психологічно пережив драму минулого матчу?

– Слухайте, це футбол. Програла уся команда, і я теж програв. Якщо правильно зробиш висновки після поразки, можеш діяти у наступному поєдинку набагато краще. Як і вийшло сьогодні. Є інша ситуація, коли тренер має приймати рішення. Для того я працюю й отримую зарплату – щоб приймати дуже непрості рішення. Хто грає, а хто не грає, і як він сприймає цю ситуацію. На даний момент я маю просто чудову команду. «Ми» є набагато важливішим, ніж «я». Ніхто з нас не є настільки сильним, наскільки уся команда. Це дуже важливо. Я знав, що ми можемо сьогодні, були впевнені у власних силах. І позитивний менталітет став запорукою перемоги над сильним суперником з хорошим тренером. Тож, ще раз відзначаю усю команду, як усі зрозуміли матч і перенесли тактичні задуми з тренування на гру. Коли дотримуємося запланованого, є дійсно хорошою команду. А коли це не виходить, ми можемо програти будь кому. Це футбольні закони.