Виконавчий директор СК «Дніпро-1» Андрій Русол підбив підсумки року, що минає, а також відкрив деякі таємниці з майбутнього команди. Проте, оскільки наша розмова відбувалася одразу після матчу з «Олександрією», ми не могли оминути проблему суддівства.

– Ми пам’ятаємо «Дніпро», який вбивали судді. Але тоді команда боролася за медалі. За що зараз цю команду судять таким чином?

– Не хочу навіть намагатися шукати причину, чому так відбувається. Не в цьому справа. Не нас єдиних вбивають. Мені здається, треба дивитися на проблему суддівства як на системну проблему, яка точно не додає нашому футболу позитива. І намагатися з цим боротися, однозначно.

– Перебуваючи біля поля, ми чуємо, як судді спілкуються між собою. Все бачать журналісти, які ставлять прямі запитання на пресконференції. Усі ці матчі дивляться люди, і їх не обдурити. Виникає питання, навіщо тоді взагалі такий футбол потрібен?

– У цьому полягає велика загроза спорту загалом, я вважаю. Спорт – це змагання двох атлетів або команд на арені. І не повинні люди у чорному бути головними акторами. Вони мають не заважати, супроводжувати двобій і робити так, аби він проходив у чесній спортивній боротьбі. У нас сьогодні відбувається усе не так. Повторюсь: вважаю, що це має бути системне вирішення задля уникнення у майбутньому таких матчів, що приносять лише негатив.

– Клуб має якісь механізми? Ви впіймали після гри погляд судді?

– Не бачу у цьому сенсу, та й не дуже хочеться мені ловити погляд Балакіна.

– Кажуть, добру оцінку отримав?

– Так, за моєю інформацією також інспектор виправдав його в усіх моментах. Можливо, як команда вони один одного захищають. Це проблема, з якою потрібно боротися. Спорт має бути, перш за все, спортом.

– Як ви в цілому оціните результат клубу на сьогоднішньому проміжному етапі?

– Ми входили у сезон та ставили перед собою задачі, маючи певний план. І в плані комплектації, і в плані задач. Ми йдемо своїм шляхом, своєю стратегією. У першому колі були як гарні, так і погані матчі. Ми оцінили себе на фоні Прем’єр-ліги і зараз чітко розуміємо, у чому є сильними та слабкими. Чітко бачимо, у чому можемо підсилитися. Ведемо роботу щодо комплектації, аби стати сильнішими. Ми, що важливо, дали можливість команді, яка вийшла з першої ліги, увійти до Прем’єр-ліги практично у тому ж складі. З нашого боку це данина повазі та вдячності тим хлопцям, які вивели нас до Прем’єр-ліги. Ми закладали ці ризики, нам потрібно було з’ясувати, які задачі зможе виконувати саме ця команда. Тому зараз зупиняємось у певній точці, проводимо аналіз і рушимо далі. Наш шлях – еволюційний розвиток команди. Ми – противники революцій та кидань з одного боку до іншого. Так, теоретично хтось може сказати, що ми слабко провели літню комплектацію, але ми діяли згідно з планом. І невдачі, яких ми зазнали, я впевнений, дадуть інформацію усім нам та можливість проаналізувати гру команди, щоб зробити її сильнішою.

– Вболівальник завжди живе в очікуванні чогось. Чи можете ви зробити хоча б легкі натяки, що ж буде у майбутньому?

– Як я казав, ми розвиваємось еволюційно. Зараз буде точкове підсилення. Ми підпишемо 4-5 хороших футболістів на проблемні позиції і подивимось навесні, наскільки будемо конкурентоздатні. Однозначно в нас стоятимуть високі задачі. Будемо намагатися якнайшвидше потрапити до євро кубків, але хочемо, при цьому, еволюційного розвитку.

– Що можете сказати напередодні Нового року вболівальникам? Чого хотілося б у 2020 році?

– У першу чергу, хочу сказати слова вдячності усім людям, які перебували поруч з нами як у хороші, так і у погані моменти. А у новий рік хочемо увійти здоровими, мати позитивні емоції та відчувати надію, що ми будемо сильнішими та радуватимемо наших вболівальників. Для нас є важливою кожна людина, ми вдячні кожному вболівальнику, який був поруч.

Пресслужба СК “Дніпро-1”