Чемпіонат U-21. 10-й тур. 21 листопада. 13:00. Минай. «Минай-Арена».
«Минай» (Закарпатська область) — СК «Дніпро-1» 1:1 (0:0)
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).
Асистенти арбітра: Юрій Синишин (Івано-Франківськ), Петро Котубей (Закарпатська область)
Четвертий арбітр: Михайло Райда (Закарпатська область)
Спостерігач арбітражу: Геннадій Коваленко (Київ)
«Минай»: Гумметов, Допілка (кап), Кашперук (В.Луців,79), Глагола, Шиндер (Навроцький,46), Ахмедзаде, П.Луців, Капаррос,  Чушенко, Шевченко (Сахно,43), Скала (Чистяк,68)
Запасні: Таран, Кравченко, Гуменяк, Сагровський.
Головний тренер:  Дмитро Кабачок
«Дніпро-1»: Зновенко, Кіреєв, Зайков (Жинчін,87), Заєць (кап), Сорока, Соловйов, Ховайко (Кононов,76), Полонський (Віговський,46), Тяпкін (Волинець,58), Шинкаренко, Бєляєв (Домарацький,46)
Запасні: Хома, Бацман.
Головний тренер: Олександра Поклонський
Попередження: Заєць (14), Шевченко (17), Ховайко (45+2), Тяпкін (50), Капаррос (60), Допілка (72), Глагола (74).
Голи: Шинкаренко (68, з пенальті), Ахмедзаде (73).

Стартовий склад спортклубівців мало чим відрізнявся від минулої гри нашої молодіжки проти ковалівського «Колосу» – тільки у лінії атаки Ярмолюка замінив Тяпкін. У складі господарів зазначимо появу двох дуже досвідчених виконавців – 34-річного Допілки і 33-річного Шиндера (останній пропускає завтрашній матч основних складів через дискваліфікацію), кожен з яких провів по дві гри за національну збірну України.

Перший тайм пройшов за цілком рівної гри, в якій було багато боротьби, а от роботи у обох воротарів фактично не було. Більше того, жодна з команд у стартові 45 хвилин не завдала жодного влучного удару. Зновенко пару разів вступав у гру після гострих флангових навісів, а щодо атак дніпрян, то запам’ятався прохід і удар Ховайка, але м’яч пройшов поруч з дев’яткою, та удар Беляєва, коли м’яч зачепившись за ногу захисника пішов на перший для гостей кутовий (йшла 44-та хвилина матчу). Саме після його розіграшу спортклубівці і створили найгостріший момент за весь тайм на дві команди, але після навісу Зайков пробив з вбивчої позиції повз цілі.

Щоб пожвавішати гру у передній лінії тренерський штаб дніпрян зробив у перерві подвійну заміну, випустивши Домарацького і Віговського. Проте початок другого тайму активніше провели господарі – м’яч після удару Луціва пройшов поруч із стійкою, а з двома ударами суперників з-за карного майданчику впорався Зновенко. Тільки на 63-й хвилині дніпрянам вдалося провести небезпечну атаку, але Соловйов не влучив у дальній кут. А невдовзі ще одна гостра атака спортклубівців закінчилася порушенням правил проти Шинкаренка у штрафному майданчику господарів, і сам же постраждалий у стилі «Паненки» спокійно відкрив рахунок у грі.

Нажаль дніпряни не довго вели у рахунку. Вже за п’ять хвилин Ахмедзаде втік від Зайкова і реалізував вихід сам на сам -1:1. У свою чергу спортклубівці досить скоро мали шанс знову вийти вперед, вийшовши в контратаку чотири в два, але тепер вже Шинкаренко не зумів добре розпорядитися м’ячом і момент для удару було втрачено. Був ще непоганий удар Сороки метрів з 22-х після ефектної гри і передачі Домарацького, але м’яч пройшов над поперечиною.

В кінці матчу дніпряни вже мали ігрову перевагу і були близькими до того, щоб вирвати перемогу. Незадовго до фінального свистка гості завершили розіграш кутового ударом Кіреєва з близької відстані, проте м’яч пролетів вище воріт, а вже компенсований арбітром час воротар «Минаю» потягнув підступний удар Жінчина. У підсумку гра так і завершилася у нічию – 1:1.

Пресслужба СК «Дніпро-1»