«Ворскла» — СК «Дніпро-1» – 2:0 (0:0)

Чемпіонат U-21. 18-й тур. 12 березня. 13:00. Копили. НТБ «Полтава» (штучне поле)

Арбітр – Ярослав Козик (Мукачеве). Асистенти арбітра – Тарас Чопілко, Олександр Дашко (обидва – Київська область).

Четвертий арбітр – Андрій Коваленко (Полтава)

Спостерігач арбітражу – Олег Зубарєв (Слов’янськ)

«Ворскла»: Ісенко, Павлюк, Хрипчук (Мороховець, 46), Опанасенко, Пось, Ульяницький, Нестеренко (Руденко, 86), Мамро (Уманець, 65), Кравчук (Посєвкін, 90+1), Сємілєт – к, Конате (Кожевніков, 46)

Запасні: Кулик, Крупський, Гладковський

Головний тренер – Віталій Косовський

СК «Дніпро-1»: Зновенко, Сафронов, Батагов (Жінчин, 46), Хижняк, Заєць – к, Соловйов (Рубчинський, 73), Вагнер, Ярмолюк, Білл (Ховайко, 46), Домарацький (Шинкаренко, 57), Гора (Митченко, 63)

Запасні: Макаровський, Бацман, Тяпкін

Головний тренер – Олександр Поклонський

Голи: Кожевніков (59), Сємілєт (90+3)

Попередження: Мамро (5), Хижняк, (42), Ульницький (45), Кожевніков (49)

До Полтави підопічні Олександра Поклонського поїхали на дуже гарному емоційному тлі після розгромної перемоги над «Олександрією». Але й суперник був на піднесенні – «Ворскла» завоювала 7 очок в останніх трьох матчах.

У порівнянні з минулим туром в стартовому складі нашої команди відбулася одна зміна – травмованого Сидоренка на лівому фланзі захисту замінив Хижняк. Але зміст гри вийшов зовсім іншим.

У першому таймі гості програвали багато боротьби, не могли зачепитися за м’яч в атаці, через що моментів не створювали. Утім, і «Ворскла» не могла похизуватися наявністю гольових шансів, хоча ближче до перерви заволоділа вже помітною ініціативою, проводячи флангові атаки.

Дещо розкрилася гра після перерви. «Дніпро-1» почав діяти агресивніше і дуже швидко створив момент – на 48-й хвилині удар Ярмолюка у нижньому куті парирував Ісенко. Господарі відповіли шансом Кравчука, який перекинув м’яч через Зновенка, але голкіпера на лінії підстрахував Хижняк. А потім «Ворскла» забила. Господарям вдалася хитра атака лівим флангом, Сємілєт зробив гострий пас у штрафний, Нестеренко поставив м’яч під удар Кожевнікову, і джокер господарів пробив у дальній кут.

В останні півгодини на поле було видно лише «Дніпро-1». Наша команда атакувала, поспішала відігратись і створила декілька дуже хороших моментів. Після ударів Соловйова та Ярмолюка м’яч влучав у каркас воріт, ще в одному епізоді зовсім трохи не влучив Шинкаренко. А також спортклубівська молодіжка претендувала на пенальті, коли Ісенко врізався у Сафронова, що першим зіграв в м’яч. Врешті-решт, на останній кутовий до чужого штрафного прибіг навіть Зновенко. Але господарі перехопили подачу, і Сємілєт, що втік від усіх, здалеку вразив порожні ворота. Одразу після цього пролунав фінальний свисток, хоча навіть первісно призначений компенсований час ще не сплив… «Дніпро-1» втратив гарну нагоду зачепитися за боротьбу з «Рухом» та «Олександрією» за 3 місце.