Чемпіонат U-21. 20 тур.
27 лютого. 13:00. НТБ «Дніпро».
СК «Дніпро-1» — «Динамо» (Київ) 1:4 (1:2)
Головний суддя: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
Судді на лінії: Дмитро Оганєсян, Євген Данильченко (обидва з Луганської області)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам`янське)
Спостерігач арбітражу: Ігор Хіблін (Хмельницький)
СК «Дніпро-1»: 1. Зновенко, 3. Сидоренко, 21. Кіреєв, 27. Заєць, 44. Хижняк, 11. Соловйов (89. Крилов,84), 77. Ховайко (87. Волинець,84), 98. Литвиненко (кап), 4. Сабатіні (9. Тяпкін, 61), 7. Шинкаренко (25. Бацман,78), 23. Богомаз. Запасні: 81. Бабічин, 8. Домарацький, 14. Зайков.
Головний тренер: Олександр Поклонський
«Динамо»: 35. Кучерук, 3. Романчук, 5. Білошевський (кап) (15. Волошин,85) 7. Надольський, 10. Блізніченко (77. Олабіран,61), 11. Шулянський (16. Сухоручко,68), 13. Забарний, 14. Сирота, 17. Мащенко (2. Кузик,90), 19. Вівчаренко (8. Єфіменко,90+1), 22. Скорко. Запасні: 1. Моргун, 4. Біловар
Головний тренер: Юрій Мороз
Голи: Богомаз (4), Мащенко (9, з пенальті), Надольський (30, з пенальті,89), Сухоручко (90+3).
Попередження: Кіреєв (29), Скорко (40), Сирота (65), Заєць (67), Білошевський (75), Хижняк (79).

Стартовий склад молодіжки дніпрян на гру проти «Динамо» суттєво змінився, якщо його порівнювати із минулої грою команди у Львові. На останній межі вийшов Зновенко, в центрі захисту грав номінальний опорник Кіреєв, у той час, як капітан команди Зайков вперше в сезоні опинився в запасі. Крім того, Сидоренко вийшов на позицію лівого захисника, а Богомаз змінив Митченка на вістрі атаки.

Гра розпочалася для спортклубівців дуже вдало. Вже після першого стандарту у виконанні Литвиненка м’яч заметушився по штрафному майданчику гостей, але захисники зуміли розрядити ситуацію. Проте одразу ж дніпряни виконали кутовий, Кіреєв виграв боротьбу, далі було скидання Ховайка, і новачок спортклубівців Богомаз відзначився за дніпрян дебютним голом у своєму другому матчі. Невдовзі Шинкаренко мав чудову нагоду подвоїти рахунок, але не влучив у ворота з близької відстані після чергового стандарту.

А далі на авансцену вийшла арбітреса гри – Анастасія Романюк. Спочатку вона призначила пенальті у ворота дніпрян за нібито поштовх з боку Кіреєва (гості відновили рівновагу, хоча Зновенко ледве недотягнувся до м’яча), а буквально за три хвилини у такому ж епізоді, навіть більш відвертому, вона не помітила порушення правил проти Литвиненка. Не дивлячись на таке суддівство, спортклубівці продовжили грати активно, і на 15-й хвилині Шинкаренко видряпав м’яч у суперника, віддав пас Богомазу, і той, обігравши захисника, пробив з гострого кута над поперечиною метрів з десяти.

Далі команди обмінялися небезпечними випадами на 25-й хвилині. Спочатку Романчук пробив головою і м’яч влучив у поперечину, на що господарі відповіли індивідуальним соло Богомаза, але в заключній фазі форвард пробив у руки Кучеруку. Стандарти гостей продовжували бути все гострішими, і після чергового кутового у виконанні киян Зновенко потягнув удар з нижнього кута від того ж Романчука, а подальше добивання було неточним. А далі був другий пенальті у ворота дніпрян, тепер вже після карколомного стрибку гравця «Динамо», який перескочив ногу Кіреєва наче Сергій Бубка, але без жердини. Другий удар гості виконали без шансів для Зновенка. У той же час, на 41-й хвилині Заєць отримав болючий удар від суперника в штрафному майданчику киян, але тепер, на думку арбітреси, пенальті знову таки не було.
Другий тайм тривав у рівні грі, під час якої ніяк не можна було сказати, хто з команд лідер, а хто аутсайдер турніру. На випад гостей, коли надійно у ближньому куті зіграв Зновенко, дніпряни відповіли своєю гострою атакою – Литвиненко довгим пасом кинув у прорив Ховайка, але Кирило явно затягнув з ударом і втратив момент. А на 63-й ці 67-й хвилинах арбітреса не призначила ще два пенальті у ворота киян: після відвертого поштовху у спину та за підніжку (у другому випадку Романюк показала жовту картку за симуляцію Заєцю). Не зважаючи на такий рівень суддівства, спортклубівці продовжили грати активно, демонструючи хороший футбол. Так, на ударну позицію виходили Литвиненко і Соловйов, але переграти воротаря і захист киян їм не вдавалося.

На 85-й хвилині капітан динамівців Білошевський цілком міг отримати другу жовту картку, але і цього разу трактовка правил була на користь гостей, при цьому одразу ж тренер киян прибрав з поля свого підопічного, адже наступного разу арбітреса могла і не «пробачити». Тільки перед самим фінальним свисток гості остаточно вирішили питання про переможця, коли Надольський пробив влучно у дальній кут. Вже у компенсований час гості забили ще один гол, але не дивлячись на прикрий результат, молодіжка дніпрян цього разу показала дуже пристойну гру. Але, дуже сумно, що у черговий раз гру зіпсував арбітраж. Невже тепер треба буде залучати VAR і на ігри дубля, і навіть ДЮФЛУ?…  Хоча, можливо, з цього і треба було починати.

Пресслужба СК «Дніпро-1»