Бразильський новачок СК «Дніпро-1» Білл дав своє перше інтерв’ю в Україні для клубної пресслужби:

– Білл, у тебе стався різкий поворот в кар’єрі, Як пройшло твоє перше знайомство з Україною?

– Перші враження в Україні?  Холодно … Дуже холодно. Звичайно мене попереджали про це і можна сказати, я до цього був готовий, але одна справа представляти що тебе чекає, і як це може бути, а інше діло відчути все на собі. Пригоди почалися ще у Києві де мені довелося затриматися через скасування рейсів. Раніше я бачив сніг тільки по телевізору, а тут ось він всюди і його так багато! Незвично все, цікаво… Круто, звичайно, але холодно.  Коли у мене замерзли пальці, і я спочатку навіть злякався, але думаю, що все найстрашніше я вже пережив.  Хочеться швидше адаптуватися до клімату, коли так холодно звичайно відчуваєш себе не дуже затишно, але головне для мене, звичайно, грати в футбол, розвиватися і приносити користь моїй новій команди.  Здорово, що я відразу включився в роботу вже тут на тренуваннях, і в іграх я відчув високу інтенсивність. Коли тренуєшся або граєш в такому ритмі – холод не такий страшний.

– Як проходять твої перші дні на базі клубу?

– Через карантин я не можу потрапити на збір до основної команди, тому тренуюся і граю зараз відразу за дві молодіжні команди. Перші кілька днів був у третій команді, а зараз працюю з більш старшими. Я новенький в клубі, і звичайно ж є невеликий дискомфорт в  спілкуванні і розумінні  хто є хто, але це питання часу. Зараз же мені найкомфортніше на поле, коли граєш відчуваєш себе набагато краще.  Ми з хлопцями почали спілкуватися через м’яч, хоча зазвичай все відбувається навпаки – це так само для мене новий досвід, хоча, як мені здається, я не розгубився в жодному з проведених мною матчів за обидві команди.

– І все ж таки ти заявлений, як гравець першої команди клубу…

– Звичайно я уважно стежу за основною командою, в інтернеті, Є онлайн зі зборів, так що поки з майбутніми партнерами по команді знайомлюся через ютуб і це дуже цікаво. Дещо для себе я звичайно відзначаю, але, знову ж таки, все найцікавіше для мене почнеться коли ми  почнемо працювати разом.

– Кажуть, що футбол в Бразилії – це релігія. А що футбол особисто для тебе?

– Футбол для мене все! Я обожнюю цю гру, я люблю швидкий футбол, дриблінг, швидкий пас, різкі ривки і я люблю грати в режимі старт-стоп. Класно, коли нав’язуєш супернику свої умови гри.  Захисникам це не подобається, а я навпаки отримую від цього задоволення.

– Чи є у тебе кумири і якщо так, то хто вони?

– У Бразилії багато молодих футболістів хочуть бути схожими на Неймара і я не виняток. Його кар’єра одна з кращих в світі – це класний футболіст. Ще мій кумир у футболі – це Кріштіано. Він феноменальний гравець, напевно, найкращий!  Звичайно, я мрію бути схожим на своїх кумирів, я багато тренуюся і працюю над собою, щоб досягти у футболі серйозних успіхів.

– Вже в першому контрольному матчі ти відзначився красивим голом, який високо оцінили вболівальники. А тобі самому сподобалося?

– Мій гол на зборах?  Так, мабуть погоджуся, що красиво вийшло. Мені подобається робити красиві рухи, фінти, обігравати суперника, ну а коли вся атака завершується результативним ударом- це справжня нагорода.  Сподіваюся у мене буде не одна можливість повторити щось подібне і в офіційних матчах.

– Було помітно що ти з деяким подивом реагував на жорстку гру і спокій арбітрів.

– Жорсткий футбол?  О, це дійсно так. Я відчув тут відразу, з першого матчу, що суперники багато штовхаються, падають, і взагалі дуже багато боротьби. Мені казали, що тут грають зовсім не так, як в Бразилії, так що потрібно буде пристосовуватися і до цього.  Не можу сказати що це мене лякає, я приймаю правила гри такими, які вони будуть і сподіваюся все у мене буде добре.  Бачите, я зовсім не атлет, але у мене є свої сильні якості, у суперників свої, а ось хто виявиться сильнішим і більш вдалими… ну ,подивимося.

– Про що ти мрієш?  Які твої найближчі футбольні цілі?

– Моя мета – стати класним футболістом з високою результативністю. Вважаю, мій переїзд в Україну правильним кроком в кар’єрі. Європейський футбол обов’язково додасть мені нових якостей, нового розуміння в грі. Не сумніваюся, що зробив правильний вибір і та місія, яку я сам перед собою поставив, обов’язково буде  виконана.  Я дуже сподіваюся, що зможу зіграти у Лізі Європи, а можливо і в Лізі чемпіонів. Знаю, що про це мріють і в моєму новому клубі.  Високі амбіції нас об’єднують, так що далі зростати ми будемо разом.

Пресслужба СК «Дніпро-1»