СК «Дніпро-1» — «Олімпік» – 4:2 (3:0)
Чемпіонат U-21. 2 тур. 11 вересня. 16:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро».
Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків)
Асистенти арбітра: Ярослав Поважний (Харків), Олексій Миронов (Полтава)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам`янське)
Спостерігач арбітражу: Геннадій Коваленко (Київ)

СК «Дніпро-1»: Зновенко, Сорока, Кірєєв, Заєць, Горілий, Соловйов, Ховайко (Кононов, 55), Тяпкін (Віговський, 46), Зайков (Лебедєв, 46), Шинкаренко (Домарацький, 61), Митченко (Волинець, 70)

«Олімпік»: Чекотун, Мазур, Шевчук (Базілєєв, 63), Матвєйчук, Олійник, Кочубинський, Гусін, Пресич (Баранюк, 72), Король (Іродовський, 65), Щербатюк (Редчиц, 46), Міщенко (Демиденко, 46)

Голи: Ховайко (25), Митченко (40), Тяпкін (45, пен.), Соловйов (60)

Попередження: Міщенко (17), Ховайко (28), Кононов (56), Соловйов (67), Гусін (83)

Свій перший матч у молодіжній першості країни спортклубівці проводили тільки у другому турі, оскільки стартовий суперник дніпрян петровський «Інгулець» вступить у боротьбу трохи пізніше – там просто не встигли на той час зібрати команду U-21 після виступів у Першій лізі. Цікаво, що сьогоднішній суперник дніпрян – «Олімпік», хоча і не один рік виступає в УПЛ, але також тільки зібрав нову команду U-21, оскільки у минулому сезоні молодіжки донеччан були дискваліфіковані. При цьому майже півскладу «Олімпіка» виходила на поле за кілька годин до цієї гри у протистоянні тих же клубів, але у першості U-19. Той поєдинок закінчився переконливою перемогою дніпрян 4:0.

У складі ж дніпрян вийшли усі ті, хто перебував у таборі команди ще півроку тому, коли молодіжка проводила свій заключний офіційний матч перед карантином, а новачки, якщо і були, то з команди U-19. Господарі одразу захопили ініціативу, але тривалий час діяли без гостроти. Розіграш трьох кутових у перші 10 хвилин зустрічі не склали труднощів для захисту донеччан. Лише після четвертого кутового на 15-й хвилині голкіперу гостей довелося вступити у гру після виграного єдиноборства Горілим у штрафному майданчику суперника.

І тільки після того, як перший тайм сягнув свого екватору, голкіперу гостей довелося попрацювати по-справжньому, у красивому стрибку переводячи м’яч з-під поперечини після потужного удару зі штрафного Митченка. А от з підступним ударом п’ятою Кирила Ховайка, який красиво замкнув пас Максима Соловйова, воротар «Олімпіка» впоратися не зумів – 1:0 на користь дніпрян.

Після забитого голу спортклубівці почали грати більш розкуто, але знову-таки усе це було тільки на підступах до штрафного майданчику – ударів по воротах було дуже мало. Тут можна згадати дальню спробу Заєця, але воротар гостей діяв надійно, а також красивий прохід Соловойва, який хоч і закінчився ударом, але дуже неточним. Весь цей час Зновенко відверто нудьгував, отримуючи м’яч лише від своїх партнерів.

Тільки під завісу тайму дніпряни зуміли ігрову свою перевагу зробити більш матеріальною. Це Митченко взяв гру на себе і, пройшовши кілька захисників, влучно пробив низом у дальній кут -2:0. Невдовзі Шинкаренко міг довести рахунок до великого, але його удар метрів з десяти заблокував захисник. Та все ж господарі зуміли забити третій гол ще у першому таймі – захисник «Олімпіка» зупинив простріл Соловйова рукою у власному штрафному майданчику, і Тяпкін впевнено реалізував пенальті -3:0.

Зробивши результат у першому таймі, тренерський штаб дніпрян дещо перебудував гру, знявши одного з найдосвідченіших гравців команди Зайкова, якого замінив дебютант молодіжної першості 17-річний Сергій Лебедєв. Невдовзі вийшов на поле і його партнер по юнацькій збірній України Микита Кононов, для якого цей матч також став першим у чемпіонаті U-21. Численні заміни спочатку не вплинули на хід поєдинку, в якому дніпряни продовжували повністю контролювати хід гри. А ось збільшення рахунку до 4:0 (Соловйов першим встигнув на добивання після сейву голкіпера, який відбив ногою удар Щинкаренка) розхолодило дніпрян. Господарі фактично самі привезли собі взяття воріт, необачно діючи у захисті. Пресич зумів відіграти один м’яч. Забитий гол додав гостям натхнення, і вони заграли більш активно. «Олімпіку» вдалося забити вдруге – Іродовський пробив влучно у дальній кут в контратаці.

Грати залишалося майже 20 хвилин, і у гостей зажевріла надія. Але сил, щоб врятувати матч, відверто не залишилося. Не використали вони навіть і те, що Максим Соловйов останні 10 хвилин догравав після ушкодження, як кажуть, на одній нозі, адже заміни всі були зроблені. Більше того, на останніх хвилинах спортклубівці були гострішими. Але, на жаль, Лебедєв не влучив з близької відстані, а Домарацький поцілив у дальню штангу. Рахунок залишився незмінним – 4:2.