СК «Дніпро-1» — «Минай» – 2:2 (0:1)

Чемпіонат юнацьких команд. 13-й тур. Придніпровськ. НТБ «Дніпро». 30 жовтня. 12:00

Арбітр: Олександр Ченгар (Маріуполь). Асистенти арбітра: Дмитро Башкіров (Донецька область), Артем Голік (Київ). Четвертий арбітр: Андрій Воєвода (Дніпро)

Спостерігач арбітражу: Олег Плужник (Харків)

«Дніпро-1»: Кінарейкін, Ніколишин (Щуров, 79), Березанський, Попов, Кононов (Козубенко, 46), Лебедєв, Мельниченко (Бешляга, 79), Матюшенко І., Колодежний (Руденко, 46), Демиденко (Кравченко, 85), Ківінда

Запасні: Паршиков, Єршов, Свистун, Матюшенко В.

Головний тренер – Геннадій Щекотилін

«Минай»: Кемкін, Горін, Шевчук, Свистельник, Кашперук, Станкович, Голуб (Авраменко, 90), Пастернак, Лісовенко (Чабан, 81), Диянчук, Дурдас

Запасні: Кашка, Максимець, Щербина

Головний тренер – Микола Цимбал

Голи: Голуб (27), Матюшенко І (64), Руденко (68), Горін (71, пен.)

Попередження: Станкович (36)

Матч проти одного з аутсайдерів юнаки «Дніпро-1» розпочали, як і належить фавориту: агресивно, швидко, загрожуючи воротам та перериваючи контратаки суперника у самому зародку. Шанс відкрити рахунок у дебюті був у Демиденка, але голкіпер гостей парирував його потужний удар в ближній кут.

Утім, доволі швидко – хвилин за 10-15 – атакувальний запал господарів змінився заспокоєністю, хоча рахунок аж ніяк не давав для цього приводу. «Минай» пристосувався до гри, почав потроху більше контролювати м’яч і все частіше проводив контратаки. Одна з них і принесла результат. Після неточної першої передачі від захисників «Дніпра-1» перехоплення обернулося миттєвим довгим пасом на Голуба, який з близької відстані переправив м’яч у сітку.

Спортклубівці змогли суттєво додати після перерви. У другому таймі вони повністю переграли суперника, домінували і двічі забили. Але цього не вистачило для перемоги. Зрівняв рахунок Іван Матюшенко, який завершив комбінацію Демиденка, що перехопив м’яч на чужій половині поля, та Лебедєва, що увірвався до вільної зони. Дуже швидко хороша атака через той-таки правий фланг принесли ще один успіх. Демиденко увімкнув тепер Мельниченка, чий простріл на дальній стійці замкнув Руденко. Але «Дніпро-1» вів у рахунку лише три хвилини. Помилка у захисті призвела до пенальті, який реалізував Горін.

Команда Геннадія Щекотиліна до останнього намагалися вирвати бажану перемогу, двічі міг забивати Ківінда, але рахунок так і залишився нічийним, що дуже розчарувало господарів.