Чемпіонат U-21. 19-й тур. 19 березня. 12:00. Чернігів. «Чернігів-Арена». 100 глядачів. 3 градуси

«Десна» — СК «Дніпро-1» – 1:2 (1:0)

Арбітр – Анастасія Романюк (Івано-Франківськ). Асистенти арбітра – Олександр Жуков (Харків), Тарас Чопілко (Київська область).

Четвертий арбітр – Володимир Асмаковець (Чернігів)

Спостерігач арбітражу – Геннадій Коваленко (Київ)

«Десна»: Караващенко, Пусь, Рассоха, Діма (Черноусов, 46), Домбровський (Заворотний, 46), Самойленко, Ветоха, Демяненко, Сухоцький (Ермеідіс, 46), Арвеладзе (Панченко, 46), Безбородько (Чайка, 46)

Запасні: Сидоренко, Коломієць, Остапенко, Кібальник

Головний тренер – Віктор Догадайло

СК «Дніпро-1»: Зновенко, Заєць, Жінчин, Сафронов (Горілий, 46), Сидоренко (Кононов, 65), Соловйов, Вагнер, Шинкаренко (Рубчинський, 65), Ярмолюк, Білл (Ховайко, 46), Гора (Волинець, 84)

Запасні: Веклич, Домарацький

Головний тренер – Олександр Поклонський

Голи: Безбородько (15), Гора (56), Ховайко (76)

Попередження: Пусь (18), Арвеладзе (28), Ермеідіс (49), Рассоха (50), Чайка (65), Вагнер (73)

До Чернігова молодіжка «Дніпра-1» їхала у статусі безумовного фаворита, адже «Десна» не лише перебуває значно нижче у турнірній таблиці, а й програла 5 матчів другого кола із загальним рахунком 1:20. Але на поле наша команда вийшла вже як мінімум за рівних шансів. Така метаморфоза сталася через рішення господарів випустити одразу п’ятьох гравців першої команди: захисника Діму, хавбеків Домбровського та Сухоцького й форвардів Арвеладзе й Безбородько. Звичайно, з ними гра «Десни» мала зовсім інший вигляд.

Досвідчені суперники переважали молодих спортклубівців у швидкості прийняття рішень і вмінні вчасно відкриватись. Так, дуже часто на небезпечних позиціях перед штрафним майданчиком звільнявся Арвеладзе, постійно напружував захисників Безбородько. Саме він і відкрив рахунок, відгукнувшись на передачу Домбровського з глибини та скориставшись помилкою захисника. Опинившись перед Зновенком, Безбородько пробив повз нього.

До честі гостей, вони не знітилися перед гучними іменами. Можливо, дещо поступаючись у володінні м’ячем, вони намагалися не поступатися у боротьбі. А за кількістю створених моментів до перерви й взагалі мали перевагу. Вже за дві хвилини після голу Безбородька, міг зрівняти рахунок Білл, але м’яч з лінії воріт виніс Домбровський. Згодом відмінну нагоду втратив Вагнер, пробивши вище воріт після передачі на вихід від Шинкаренка.

А от у другому таймі, на який «Десна» вийшла вже без жодного представника основи, перевага «Дніпра-1» була беззаперечною за всіма аспектами гри. Наша команда затиснула суперника біля штрафного майданчика і створила достатньо моментів для перемоги з великим рахунком. Але реалізація підводила, як і в матчі першого кола (тоді маючи безліч нагод, спортклубівці сенсаційно програли 0:2) – забити вдалося лише двічі. Перервав неприємну суху серію Гора, а переможний гол забив Ховайко – обом асистував Вагнер. Бразилець і в другому таймі мав момент; забивати могли Ярмолюк, ще раз Гора та Ховайко, інші гравці… Слизький рахунок залишав надію господарям, але наша команда була уважною стосовно контратак «Десни» і здобула заслужені три очки.