У п’ятницю, 19 червня, футболісти СК «Дніпро-1» проведуть матч 27-го туру УПЛ, в якому в гостях зустрінуться із полтавською «Ворсклою». Поєдинок відбудеться в Полтаві на стадіоні «Ворскла» імені Бутовського. Початок матчу о 19 годині. В прямому ефірі гра транслюватиметься на телеканалі Футбол-1.

Футбольний клуб «Ворскла», заснований 5 січня 1955 року — старожил українського елітного дивізіону. У радянські часи команда під назвами «Колгоспник», «Колос», «Сільбуд», «Будівельник», а своє теперішнє ім’я отримала у 1984 році. У 1956 році команда виборола Кубок УРСР серед КФК, після чого чимало сезоні провела на рівні класу «Б» та другої ліги чемпіонату СРСР. За підсумками 1991 року «Ворскла» відправилася до першої ліги чемпіонату України, де провела п’ять сезонів. Набравши в сезоні 1995/96 років рекордну кількість очок (103), команда завоювала перше місце й вийшла до еліти, де одразу ж виборола «бронзу». Це ж досягнення клуб повторив у сезоні 2017/18. Головною ж звитягою полтавчан на національному рівні є виграш Кубка України у 2009 році, коли підопічні Миколи Павлова на «Дніпро-Арені» подолали 1:0 донецький «Шахтар», який за кілька днів до цього виборов Кубок УЄФА. У 2017 і 2019 роках «Ворскла» посідала сьоме місце в чемпіонатах УПЛ, стаючи кращою командою другої шістки, тим самим виборюючи «Кубок Престижу УПЛ». «Ворскла» неодноразово виступала у єврокубках, де двічі грала на рівні групового раунду Ліги Європи.

Поточний чемпіонат команда проводить не дуже вдало. Зараз займає 10 місце (6 перемог, 5 нічиїх, 14 поразок, різниця м’ячів 18-41), відстаючи на 11 очок від спортклубівців. З іншого боку, полтавчани вийшли до півфіналу Кубка України, де зустрінуться з ФК «Маріуполь», тому цілком можуть розраховувати і на потрапляння до фінальної гри за трофей.

Відзначимо, що у складі дніпрян є два гравці, які свого часу не один сезон виступали за «Ворсклу» — це Сергій Кравченко і Олексій Чичиков. При цьому Кравченко і Чичиков брали участь у матчах Кубка України 2008/09 років, який закінчився тріумфально для полтавчан. Також за дублюючий склад «Ворскли» грав Сергій Логінов.

«Дніпро-1» і «Ворскла» провели між собою два матчі на першому етапі цього чемпіонату. В Полтаві поєдинок закінчився внічию 1:1 (на початку другого тайму на гол Олексія Чичикова господарі відповіли результативним ударом Юрія Коломойця), а на «Дніпро-Арені» перемогли господарі 1:0, за рахунок реалізованого пенальті Дмитром Коркішком на 80-й хвилині зустрічі. Крім того весною минулого року команди грали у чвертьфіналі національного Кубка, і тоді, на «Дніпро-Арені», спортклубівці перемогли полтавчан 2:0 (голами відзначились Станіслав Куліш і Ігор Когут).

Також команди провели одразу три спаринги, два з них закінчились унічию — 4:4 (дніпряни відігралися, поступаючись після першого тайму 0:4) і 0:0, а ще одну зустріч рік тому на стадіоні «Ворскла» виграли спортклубівці 4:3 (хет-трик на рахунку Владислава Супряги, а ще один гол зі штрафного забив Сергій Булеца).

Зазначимо, що через дискваліфікацію у матчі не візьмуть участь два гравці «Ворскли» – Ігор Пердута та Вадим Сапай.

Головним арбітром зустрічі призначено Дениса Шурмана з Вишневого, Київської області. Він вже двічі працював на матчах за участю спортклубівців, і в обох випадках дніпряни здобували перемоги. За його суддівства СК «Дніпро-1» у Першій лізі у гостях переміг «Металіст1925» 2:1, а вже у поточному сезоні УПЛ переграв вдома львівські «Карпати» 2:0. У цих матчах Шурман показав дніпрянам 4 жовті картки, а їхніх суперників 5 разів попереджав і одного вилучив з поля. Крім того, рефері двічі призначав пенальті на користь спортклбуівців. В обох випадках вони були реалізовані.

Favbet Ліга. 27-й тур
19 червня. 19:00. Полтава. Стадіон «Ворскла» імені Бутовського.
Пряма трансляція – телеканал Футбол-1.
«Ворскла» (Полтава) – СК «Дніпро-1».
Головний суддя: Денис Шурман (Вишневе, Київської області)
Судді на лінії: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (обидва з Одеси)
Четвертий арбітр: Юрій Можаровський (Львів)
Спостерігач арбітражу: Сергій Цимбал (Житомир)
Делегат УАФ: Володимир Фощий (Черкаси)

Пресслужба СК «Дніпро-1»