СК «Дніпро-1» — «Маріуполь» – 3:2 (1:1)

Чемпіонат U-19. 3 тур. 18 вересня. 12:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро».
Арбітр: Олександр Садовий (Кременчук)
Асистенти арбітра: Максим Тютерєв, Олександр Ніженковський (обидва — Дніпро)
Четвертий арбітр: Людмила Тельбух (Дніпро)
Спостерігач арбітражу: Віталій Дяденко (Кропивницький)

СК «Дніпро-1»: Веклич, Чалий (Бойко, 28), Головацький, Файдор, Кононов (Лебедєв, 46), Матвєєв – к., Копил (Мисляй, 70), Матюшенко, Волинець (Кравченко Я., 62), Бутіч (Свистун, 55), Гора

Запасні: Кінарейкін, Попов

Головний тренер: Віктор Біцюра

«Маріуполь»: Килинич, Саєнко, Фурсенко, Поталов, Ухань, Панченко, Плакса – к., Маслов (Сименко, 68), Козицький, Дмитрієв, Цимбаленко (Головін, 77)

Запасні: Жук, Михайленко, Алізаде, Щербак

Головний тренер: Сергій Грибанов

Голи: Копил (3), Цимбаленко (45+2), Файдор (49, пен.), Лебедєв (58), Козицький (85)

Попередження: Матвєєв (8), Кононов (13), Головацький (36), Маслов (45), Матюшенко (52), Бутіч (53), Волинець (61), Фурсенко (62), Цимбаленко (67), Лебедєв (90+1)

Вилучення: Фурсенко (89, друге попередження), Матюшенко (90+3, позбавлення гольової можливості), Макаренко (тренер ФК «Маріуполь», 90+4).

Обидва суперники на старті чемпіонату лише перемагали, та й ще з великим рахунком. Щоправда, маріупольці зробили це двічі та очолили турнірну таблицю, а спортклубівці зіграли лише один матч.

У порівнянні з переможним матчем проти «Олімпіка» Віктор Біцюра вдався до деяких змін у стартовому складі. На лінії воріт місце Богдана Хоми, травма якого виявилася, на щастя, не серйозною, зайняв Данило Веклич. Крім того, на поле вийшли Микита Кононов та Данило Волинець, які напередодні брали участь у зустрічі молодіжних складів «Дніпра-1» та «Маріуполя».

Дебют якнайкраще склався для господарів. Вже на 3-й хвилині Сергій Копил відкрився на правому фланзі атаки і поцілив низом у дальній кут. Рахунок диктував «Маріуполю» необхідність діяти активніше та розкриватися, і гості протягом першого тайму мали деяку перевагу у володінні м’ячем. Гострішими вони були й в атаці – двічі нашу команду у кидках рятував Данило Веклич – і врешті-решт досягли свого перед самою перервою. Після подачі з правого флангу захисники «Дніпра-1» загубили на дальньому куті воротарського Цимбаленка, який без перешкод зрівняв рахунок.

Але у другому таймі команді Віктора Біцюри знову вдався швидкий гол. Копил цього разу зліва входив до штрафного та був збитий. Пенальті спокійно реалізував Артем Файдор. На відміну від попереднього матчу, спортклубівці цього разу дуже ефективно використали гольові моменти. На 58-й хвилині їм вдалася ще одна результативна атака: Сергій Лебедєв головою з близької відстані замкнув подачу зліва.

Чим ближче до завершення матчу, тим сильнішим ставав тиск маріупольців. Захист «Дніпра-1» працював самовіддано, інколи просто розряджаючи становище, інколи на допомогу приходила Фортуна. На 85-й хвилині азовці використали один з моментів. Данило Дмитрієв, який запам’ятався технічною швидкісною грою, здійснив ефектний рейд та прострілом зліва асистував Микиті Козицькому.

Останні хвилини стали найгарячішими у матчі. Гості всіма силами кинулися відіграватися. Вони і намагалися самотужки забити, і випросити пенальті в арбітра. Команди завершували гру у меншості: спочатку захисник «Маріуполя» Фурсенко отримав друге попередження, а згодом склади вирівнялися після вилучення Матюшенка, який завалив суперника, що тікав сам-на-сам. Гості вимагали у цьому епізоду пенальті, стверджуючи, що порушення відбулося в штрафному – через бурхливу реакцію було вилучено з лави одного з тренерів – але арбітр був уважний, призначивши штрафний. Врешті-решт господарі відстояли переможний результат.