Віктор Скрипник, головний тренер «Зорі»,  відповів на питання журналістів під час прессконференції:

– Коли граєш, як в англійській лізі субота-середа-субота або неділя-четвер-неділя, на перше місце виходить результат. В нас була добра гра проти «Ворскли» вдома, потім невдала гра за результатом в Олександрії. Але те, як ми грали на виїзді та боролися, 120 хвилин не програли; у деяких моментах не пощастило. Сьогодні знову виграли, тож можна сказати, що тиждень цей пройшов для нас вдало. Головне було, щоб команда з бажанням вийшла на поле. Для молоді краще грати, ніж тренуватися, і це вони довели у першому таймі. Велику роль відіграв перший гол, після якого ми заспокоїлися та грали у власне задоволення. Забили вдруге, мали ще моменти.

Бажали продовжувати й далі, але гол, який забив «Дніпро-1», можна сказати повернув суперника до гри. Не можна сказати, що ми турбувалися, але не могли реалізувати моменти. Врешті-решт, забили та виграли. Ми радіємо такому результату, адже знаємо, як важко грати з «Дніпром-1» тут, знаємо тутешню молодь, тренерський штаб, який тут плідно працює. Бажаємо лише розвиватися команді. Дякуємо всім за цей вечір. Ми забираємо додому заслужені три очки та готуємося до наступних ігор.

– З чим пов’язана заміна Чеберка?

– Його дещо турбував привідний м’яз. Ми хочемо берегти наших гравців. До того ж є інші кваліфіковані гравці, які можуть нас підсилити. За великим рахунком, це була запланована заміна. Сподіваємося, що немає в нього чогось серйозного, а відпочинок не завадить.

– Ви сказали, що задоволені і грою, і результатом. А є щось, що не подобається?

– Не подобається те, що заспокоюємося. Ведучи 2:0, думаємо, що все добре, і так триватиме й надалі. Моментів у суперника немає, і всі далі будуть стояти, а ми бігтимемо. Попереджали, що після перерви суперник відреагує, до цього треба завжди бути готовим. Якщо цей період минає за повної концентрації, буде така гра, як, наприклад, з «Олімпіком» або «Ворсклою», коли не залишили шансів. А тут «Дніпро-1» перебудувався, почав грати довгими передачами, створював тиск на наші ворота. Радіємо, що повернулись у гру, продовжували рухатися вперед – це наша філософія, ми граємо лише вперед. Автобус ми жодного разу не ставили, і, сподіваюсь, не робитимемо цього.

– Трохи більше двох місяців тому ви зіграли внічию 1:1. Це ви стали настільки сильнішими чи «Дніпро-1» послабшав?

– Ми винесли урок. Хочемо розвиватися не на словах, на справі. На початку чемпіонату ми не могли грати проти «автобусів». Шукали невірні ходи. Але ми намагаємося бути кращими і долати це. Все одно є ігри, коли не можемо це робити. Нещодавно у Львові грали, і там хлопці стояли позаду. Били-били, але зіграли 0:0. Відповідаючи на запитання, не можу сказати, що «Дніпро-1» став слабшим. Він грає зі своєї позиції. Зважимо й на проблеми зі складом. А досвід, що отримують молоді хлопці, буде безцінним у майбутньому. Краще я скажу, що моя «Зоря» стала сильнішою.

– Чи можна сказати, що до гри «Зорі» ви вносите якісь елементи з німецького футболу?

– Не можу сказати, німецьке це, українське чи білоруське. Я розумію футбол так, як є. Певну філософію прищеплюю своїй команді, враховуючи якості наявних гравців. Підлаштовую гру, яка б підійшла нам. Ми граємо з «десяткою» та «шісткою», тому що хлопцям це підходить. Не факт, що вони гратимуть більш ефективно в іншому місці. А Німеччина чи ні, не знаю. Там грають 11 на 11, тут також.

Пресслужба СК Дніпро-1