Головний тренер юнацького складу «Дніпра-1» Геннадій Щекотилін відповів на запивання після матчу проти «Чорноморця».

– Наскільки сьогоднішній матч був особливий для вас та хлопців, які нещодавно прийшли саме з «Чорноморця»?

– Так, була свого роду інтрига, тому що у «Чорноморці» грали 8 вихованців, з якими ми пройшли певний шлях. Було цікаво подивитись, як вони виглядатимуть. У нас є також хлопці з «Чорноморця». Можу від себе привітати «Чорноморець» з перемогою та з тим, що хлопці, з якими ми працювали разом, проявили себе.

– Знаючи їх, можливо, ви помітили особливе налаштування у суперників?

– Сьогодні «Чорноморець» віддавався – треба віддати належне. Була повна самовіддача, концентрація. Вони були достатньо агресивними. Можливо, це було супутнім фактором, який вплинув на результат.

– Другий тайм нібито вдався за змістом гри нашій команді, але пропустили після двох стандартів, можна сказати, на рівному місці. Утім, причина поразки не лише у банальному нефарті?

– Безумовно. Ми лише почали працювати, і маємо донести до хлопців ще багато чого. Стандарти – це одне. Ми більше хочемо бачити від хлопців нашу структуру, наші принципи гри. Не можу сказати, що на нас дуже тисне результат. Основною метою є розвиток футболістів. Відповідно, коли вони вийдуть на інший рівень, гадаю, прийде і результат.

– Програючи, команда, здалося, не те, щоб зневірилася, але збилася на гру, яка відрізняється від ваших вимог…

– Напевно, ми ще залежні від якихось цифр на табло. Після того, як рахунок став 2:0, погоджуся з вами, що не вистачило нам віри у себе. Не дотримувалися стилю, структури, і тут проблема, скоріше, психологічного характеру, тому що наші лідери опустили руки.

– Як будете налаштовуватись та готуватись до наступного матчу з «Маріуполем»?

– Можу сказати, що ми не готуємося цілеспрямовано до матчів. Наша основа ідея – розвиток гравців через тренувальний процес. Ми багато уваги приділяємо різним аспектам гри, тому більше хвилюємося за розвиток потенціалу хлопців. У нас є дуже сильні гравці, і наша задача – розвивати їх. А як складеться гра, покаже час.