Післяматчеве інтерв’ю головного тренера команди «Дніпро-1» U-19 Геннадія Щекотиліна:

– Гра вийшла важкою через важке поле та непоступливого суперника. Нав’язували силову боротьбу, у першому таймі добре діяли у низькому блоці – непогано захищались, перекривали зони. Ми намагалися їх знаходити, але робили це недостатньо швидко. Несвоєчасно оцінювали простір, робили багато поперечних передач і збивалися на довгі передачі, які не були ефективними. Мало загрожували воротам із середньої відстані, погано відкривалися між лініями, не рухали м’яч вперед – загалом, весь спектр факторів, які не дозволяли агресивно атакувати. У перерві зробили корективи, на користь пішли й заміни. Почали більш агресивно атакувати, зустрічати гравців на чужій половині поля, створили тиск та володіли перевагою. Забили гол і могли забити ще. У суперника з’явилися розриви, і після нашого відбору був простір, який використовували для створення моментів. І треба віддати належне хлопцям – нарешті вони проявили характер, який ми чекаємо. Особливо у другому таймі характер, бажання, здатність грати через не можу у певні моменти дозволили досягти перемоги.

– Номінально дві з трьох замін у перерві стосувалися лінії захисту попри бажання підсилити атаку. Чи вірно припустити, що головним ви бачили необхідність прискорити початок атаки?

– Саме так. У першому таймі наші гравці більше зміщувалися у фланг, а не рухали м’яч вперед. Через це втрачався ритм та швидкість. Суперник встигав перебудовуватися. Тож, заміни мали додати динаміки в атаці.

– Як заповните паузу в чемпіонаті?

– В нас буде 4 вихідних. На суботу запланована контрольна гра із «Зорею», після чого тренуватимемося у звичайному режимі і будемо готуватися до гри з «Колосом».