Післяматчеве інтерв’ю з головним тренером команди U-19 Геннадієм Щекотиліним.

 – Сьогодні матч розчарував, напевно, не лише результатом, а й якістю гри, особливо у першому таймі?

– Так, вже четвертий матч в нас не виходить перший тайм. Хоча розпочали непогано: у стартові 10 хвилин був тиск, пресинг, підбирали м’ячі, не програвали дуелі один в один. Але потім хлопці, напевно, відчули, що гра вдається, і психологічно заспокоїлися. А суперник, скоріш за все, це відчув і почав ще більше тиснути, використовуючи довгі передачі. Ми почали помилятися при виході від воріт, дуже багато передач спрямовували у середину, де суперник перехоплював. Зрозуміло, що в нас був простір, вільні зони, куди одразу суперник спрямовував м ’яч. І один з таких епізодів завершився голом. Ми побігли вперед і не були готові до втрати. Тому такий перший тайм вийшов. Вкотре доводиться спілкуватися з футболістами в іншому тоні. На жаль, вони по-іншому, напевно, не розуміють. Тому що у другому таймі вийшли та повністю переграли суперника, домінували, створювали моменти і могли витягнути цю гру. Але, напевно, цього разу ми не заслужили. Якщо з «Колосом» витягнули гру… Сьогодні суперник теж заслуговував. Треба віддати належне: хлопці довго їхали, з потягу одразу на гру, і тим не менш зіграли. Моментами навіть домінували. Тому питання до бажання наших хлопців.

– У перерві була жорстка розмова у роздягальні?

– На жаль, іншою мовою поки пацани не розуміють. Тому іноді доводиться вдаватися до таких методів. Так, як ми грали у першому таймі, нас не влаштовує. Миритися з цим не будемо. Будемо впливати на це, шукати гравців, які бажають віддаватися та битися за те, що грати у такий команді.

– Коли наша команда добре грала у матчі з «Динамо», не вистачало акцентованого завершення атак. Сьогодні спостерігалося подібне. Це через нестачу майстерності чи хлопці ще не вміють швидко приймати правильні рішення?

– Так, це індивідуальна майстерність. Від цього нікуди не подітися. Було багато епізодів, коли заходили до штрафного, і потрібно було зробити останній пас, знайти партнера. Скоріш за все, це індивідуальний рівень гравців, які беруть участь в цих епізодах. Можливо, психологічний стан, відповідальність у цей момент збиває їх. Ефективності нам не вистачає. У другому таймі було краще: той же Мельниченко увійшов, віддав, ми забили. Хоча схожих моментів було багато, а останньої передачі не вистачало, щоб сьогодні була кращою результативність. І це простежується у всіх матчах, з «Динамо» в тому числі.