Головний тренер юнацької команди «Дніпра-1» Геннадій Щекотилін після гри з «Олександрією» був задоволений не стільки самим фактом перемоги з великим рахунком, скільки змістом гри своїх підлеглих.

– Сьогодні була та гра, до якої ми прагнемо: баланс між атакою та обороною. Ми нарешті зіграли на нуль, що теж нас тішить. Команда виглядала дуже добре, грали з перевагою, із запасом, добре рухалися, були добрі переходи після втрати м’яча. Не давали супернику можливостей ані для позиційних атак, ані для контратак. Хлопці зіграли на тому рівні, якого ми домагались. І важливо, що таким чином був проведений не один тайм, що в нас простежувалося, а обидві половини гри працювали на потрібній інтенсивності. Рівень, якість та реалізація моментів були на доброму рівні.

– Дубль Кравченка викликав значне пожвавлення на лавці, та й він особисто дуже чекав голів. До наступного матчу оговтається від емоцій?

– Не сумніваюся в цьому. Зараз в нас дуже добрий мікроклімат. Ми зробили певні кроки до того, щоб в нас був здоровий колектив. Хлопці переймаються один за одного, радіють, коли все виходить, і всі разом сумують, коли щось йде не так. Кравченко дуже багато працює на тренуваннях, старається. Не завжди в нього виходить реалізувати потенціал в матчах, і ми щиро радіємо за нього, що показав все, на що здатен.

– Можливо, варто було йому зіграти більше, аби був шанс зробити хет-трик?

– Ми намагаємось дати можливість зіграти усім, хто себе проявив протягом тижня. Ми маємо думати про всіх гравців нашої команди.

– Завершилося перше коло, і хоча восени ще передують матчі, можете підбити деякі підсумки, адже бачили майже всіх суперників? Як вам чемпіонат та як виглядає команда?

– В цілому, чемпіонат непоганий. Кожна команда є цікавою, і непросто грати з кожною. Що стосується нашої команди, то деякого часу потребувала адаптація, тому що справді було важко на початку донести ідеї, принципи, модель гри, яку ми хочемо прищеплювати. Тому я, напевно, розділив би перше коло на два відрізка – до та після матчу з «Шахтарем». Як я казав раніше, «Шахтар» показав наш рівень. Ми це прийняли та почали працювати вдвічі більше. І сьогоднішня гра, напевно, є плодом нашої спільної праці. Другим відрізком ми задоволені, але ця команда, ці хлопці мають величезний потенціал, і ми сподіваємось, що далі буде лише прогрес з їхнього боку.