Післяматчеве інтерв’ю головного тренера команди СК «Дніпро-1» U-19 Геннадія Щекотиліна.

– Сьогоднішня перемога є особливо важливою на тлі важкої поразки від «Шахтаря» в минулому турі?

– «Шахтар» показав наш рівень, і ми це прийняли. З хлопцями була важка розмова. Вони працювали цей тиждень дуже гарно – справжні молодці. Найголовніше, що ми не здалися: хоча програли, але, гадаю, зробили крок вперед. І сьогодішня гра це продемонструвала.

– У матчі проти «Вереса» ви намагалися використовувати те, що лінія оборони суперника дуже високо розташовується. Наскільки задоволені виконанням гравцями настанови на гру?

– На мою думку, ми можемо грати ще краще. Дуже багато втрачали, особливо у першому таймі, а суперник цього лише й чекав. Були необгрунтовані передачі в середину, які давали змогу «Вересу» контратакувати, призводили до фолів. Як наслідок, стався пропущений гол. Все через наші помилки та нерозуміння ігрових ситуацій.

– У другому таймі втрат м’яча вже майже не було, не мав суперник і такої кількості стандартів на нашій половині поля…

– Так, ми попросили хлопців проявити більше терпіння при володінні м’ячем, більш вдумливо розпочинати атаки через фланги та напівфланги, пояснили, де простір у суперника. І у другому таймі це дуже добре використали. Окрім забитих м’ячів, були ще моменти, аби зробити рахунок ще більшим.

– Наскільки присутність Батагова та Ярмолюка була корисною для ваших підопічних?

– Безумовно, гра довела, що вони мають досвід та спокій. Ця впевненість передавалася нашим хлопцям. А індивідуальна майстерність не підлягає сумніву.