Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко розповів сайту zbirna.com про завдання, які ставитиме перед командою на ігри чемпіонату.

— Дмитро Станіславович, на ваш погляд, у чемпіонату України є шанси 30 травня на відновлення?

— Думаю, що так. Все-таки карантин послаблюється. Є загроза спалаху вірусу, але на даний момент вірю, що чемпіонат України може відновитися 30 травня.

— «Дніпро-1» почне групові тренування 11 травня?

— Так, готуємося до цього. У ці дні вже теж потихеньку працюємо групами: по двоє і по четверо, але дотримуємося при цьому необхідної дистанції.

— Команда зможе зібратися в повному складі? Де зараз знаходяться ваші легіонери?

— Вони тут, на місці, у них хороші умови для життя на базі, вони ізольовані від зовнішнього життя. Ми регулярно з ними спілкуємося. Деякі хлопці, які зараз вдома в Одесі та Києві, тренувалися самостійно віддалено, але до 11 травня вони приїдуть у Дніпро.

— Травмованих немає?

— Деяким хлопцям ще належить відновлення, потрібна підготовча робота.

— Якщо чемпіонат доведеться завершити достроково, як рахувати очки?

— У таблиці все зафіксовано. Для «Дніпра-1» нічого не змінилося б, навіть якщо дивитися на таблицю після 22 турів.

— Скільки знадобиться часу, щоб ваші підопічні набрали оптимальні фізичні кондиції?

— Було б добре отримати на це три тижні. Два тижні, звичайно, замало, враховуючи, скільки часу все пропустили. Грати можна і два рази в тиждень, але якщо говорити при цьому про якість гри, будуть питання. Тому в цій ситуації, очевидно, доведеться набирати ігрову форму через офіційні матчі.

— З’явилася інформація, що матчі другої шістки чемпіонату можуть відбутися в Дніпрі чи Львові. Як вам така ідея?

— Якщо логіка у проведенні матчів першої шістки в Києві ще є, оскільки чотири команди фактично знаходяться в столиці, то для нашої групи матчі у Львові або в Дніпрі ніяк незручні ні в Дніпрі, ні у Львові, ні в Маріуполі. Думаю, що нам треба грати, як було до цього.

— Можливо, команди зобов’яжуть їздити на матчі трьома автобусами.

— Нічого страшного, поїдемо. За час карантину заощадили трохи грошей, адже не було матчів в УПЛ, не грали дубль, U-19. Тому, якщо треба буде, доїдемо і на трьох автобусах. Головне, щоб була можливість і дозвіл дограти матчі, що залишилися.

— Які завдання будуть у «Дніпра-1» на другу частину чемпіонату?

— Будемо боротися за плей-офф, щоб поборотися за місце в єврокубках.

— В економічному плані карантин вплинув на «Дніпро-1»?

— Не знаю, поки не можу відповісти на це питання. Звичайно, така ситуація вплине на всіх. Немає нікого, кого б не зачепила ця тема.

– Наступний чемпіонат треба починати з 14 командами в УПЛ або в ситуації, що склалася залишити 12 клубів?

– Була домовленість, що в наступному сезоні в УПЛ буде 14 клубів, тому спекулювати на регламенті не варто.  Не думаю, що ситуація, що склалася дає привід переглянути кількість учасників чемпіонату.  Все-таки навіть у складі 12 клубів ніхто не дасть гарантію в питанні економічної стабільності.

У першій лізі чимало команд, які стійкі в цьому плані і декларують бажання пробитися в УПЛ.  Такі регіони, як Закарпаття, Харків, можуть отримати великий футбол, чому ні?  У нас велика країна, буде більше вболівальників, в цих командах буде грати молодь в дублі, в U-19 і хлопці зможуть мати робочі місця.  Клуби інвестують кошти, щоб команди вирішували завдання.  Тому пояснити їм, що треба ще рік почекати і в УПЛ на даний момент нікого не пустять, буде проблематично.

Пресслужба СК «Дніпро-1» за матеріалами zbirna.com