Післяматчева пресконференція головного тренера СК «Дніпро-1» Дмитра Михайленка:

– Ми підійшли до гри у різному стані із суперником. Якщо в нас сезон ще триває, то хлопці з Полтави приїхали молодіжним складом. Ми розглядали цю гру як підготовку до матчів плей-оф. Якщо казати про зміст гри, то мені сподобалося налаштування наших хлопців. Вони були зібрані, заряджені з перших хвилин створювати моменти, забивати. Після першого тайму, коли рахунок став 2:0, у другому ми володіли повною територіальною перевагою, і, вважаю, питання про переможця не ставилося. Хлопці – молодці, до кінця підтримували високу інтенсивність, намагалися забивати. Хочу також відзначити хлопців з «Ворскли». Молодіжний склад, але вони намагаються грати у пас, виходити не просто відбиватися, а грати.

– Наскільки вас перед надважливим матчем плей-оф тішить те, що роз забивалися Хобленко та Супряга?

– Звичайно, тішить. Можливо, зараз наша структура гри передбачає те, що форварди більше загрожують воротам. Хотілося б, щоб і атакуючі півзахисники були залучені до загроз воротам. Ми задоволені грою форвардів: вони і мають моменти, і забивають. Для тренера це приємно, особливо напередодні важливих ігор.

– Як ви оціните стан команди напередодні плей-оф? І чи буде додатковою мотивацією для команди болюча осіння поразка?

– У тому числі вона буде частиною мотивації, мені здається. Вона була достатньо болючою. А стан… Мені здається, фізичні кондиції у нормі, не помітно ніякого спаду. Нам вдалося добре попрацювати у період між іграми. Зараз вже будемо готуватися тактично безпосередньо до гри проти «Колоса».

– Перший гол команда відзначила з футболкою Рубчинського. Прокоментуйте, що з молодим гравцем?

– Це був жест на підтримку Валентина. У нього ушкодження. Хлопець дуже талановитий, але, на жаль, не може через якісь прикрості вийти на стабільний рівень, аби грати весь час. Ми в нього віримо! Віримо, що він одужає і найближчим часом буде знову тренуватися та грати з нами. Хлопці таким чином вирішили його підтримати.

– У вас багато нагород. Що для вас значить Кубок Престижу? До чого він підштовхує?

– Він спонукає, щоб ми більше не отримували Кубок Престижу. Хочемо мати кубки іншого ґатунку. Приємно отримати перше місце у другій шістці (посміхається), але не думаю, що це той кубок, яким варто пишатися. Ми хочемо завойовувати інші кубки.

– «Ворскла» та «Олександрія» після завоювання Кубка Престижу ставали бронзовими призерами. Ви не проти?

– Я не проти. Ви, журналісти, відстежуєте такі речі… Було б добре, щоб в одну воронку стрільнуло.

– Що зараз у роздягальні перед плей-оф сказав почесний президент клубу Юрій Береза?

– Він сказав правильні слова. Є шанс поборотися за євро кубки, і він попросив не псувати настрій (посміхається). Попросив віддати усі сили та поборотися.

Пресслужба СК «Дніпро-1»