Головний тренер СК «Дніпро-1» Дмитро Михайленко поспілкувався з журналістами після гри проти «Олександрії»:

– Дуже напружена бойова гра двох команд, які не хотіли програвати. Ми дуже добре виглядали проти представника України у Лізі Європи. Команда дуже добре готова фізично, відмінно бореться. Прикро, що втратили очки наприкінці. Зрівняли рахунок у меншості, і, здавалося, залишилося небагато дотерпіти, але, на жаль, не вийшло.

– Ви у своїй кар’єрі стикалися з такою кількістю дивних рішень за останні 15 хвилин гри, тим більше у домашньому матчі?

– (посміхаючись) Так, у тренерській кар’єрі такого не пригадую. Напевно, найбільш емоційна гра, в якій була велика кількість суперечливих моментів. Це треба все дивитися у спокійній обстановці, тому що зараз емоційний градус є дуже високим і можна помилитися.

– Зазвичай, коли призначають спірні пенальті, тренери бушують на лавці. А ви, коли призначили перший пенальті, спокійно пішли на місце, ніби щось знали…

– Ну а що можна змінити? Звичайно, є роздратування й жаль, але що можна змінити? Що можна змінити у ситуації, коли Назаренко вдесятьох отримує червону картку у ситуації, яка мені здавалася абсолютно коректною. Ми розпочинаємо весняну частину сезону вже без Когута, Назаренка та Лопирьонка. Не можемо змінити нічого.

– Чи потрібен в Україні VAR?

– Напевно, потрібен. Буде більше справедливості. Зараз велика кількість суперечливих моментів, скандалів. Доля майже кожної гри вирішується за рахунок 11-метрових або вилучень. Закінчення року дуже напружене для суддів.

– Але тоді б наша команда не взяла з «Ворсклою» три очки…

– Можливо.

– Якщо говорити про гру, у другому таймі ваша команда переважала суперника, вдавалися флангові атаки, але не було в них закінчення…

– Так, другий тайм з нашого боку був сильнішим, ніж перший. Були можливості, доставляли м’яч до штрафного. Можливо, не було стовідсоткових моментів – був рикошет та стійка – але у суперника їх також було небагато. А закінчення матчу вийшло вже емоційним.

– Чи задоволені ви першою частиною чемпіонату?

– Не думаю, що ми задоволені собою. Можна було зіграти краще, і, гадаю, хлопці такої ж думки. Але більш детальний аналіз треба провести за деякий час. Чи є справедливим наше місце? Ми розуміли, що буде важко, що конкуренція у Прем’єр-лізі значно вища. Можливо, у якихось іграх ми могли здобути більше очок, але боротися за вищі м’ясця нам поки важко.

– Чи варто чекати нових футболістів? Хобленко казав, що з ним контактували?

– Так, була розмова. Ведеться робота на підсилення, але казати про якісь трансфери, що вже відбулися, поки передчасно.

– Чи бачите ви як тренер перспективу для оптимізму?

– Так. Ми стаємо сильнішими у будь-якому випадку, здобуваємо досвід. За правильній роботі, у якомусь підсиленні ми вийдемо на вищій рівень. Зрозуміло, що зараз та ж «Олександрія» або «Зоря» відірвалися від нас. У нас молода команда і змінюється велика кількість гравців. Якщо подивитися навіть командні фото – кожен рік близько 10 нових гравців. Побудова команди – не такий легкий та швидкий процес.

– Чи відомий вже графік команди взимку?

– Ми збираємося 14-15 січня на медогляд, а 21 січня вирушаємо на збір до Туреччини.

– Про що будете розмірковувати за новорічним столом? Яким вбачаєте 2020-й у футбольному Дніпрі?

– За новорічним столом зазвичай підбивають якісь підсумки. Не зважаючи на певні складнощі, неможна перекреслювати наші успіхи – ми піднялися до Прем’єр-ліги. Це дуже важко зробити – можуть підтвердити багато теперішніх учасників першої ліги. Перемога у першій лізі – дуже важливий етап. І ніякі результати у Прем’єр-лізі не можуть перекреслити цьогорічні досягнення. Хотів би подякувати вам, журналістам, за допомогу клубу. Вітаю з прийдешніми святами та бажаю усього найкращого.

Пресслужба СК «Дніпро-1»