УПЛ 2021/22. 3 тур.
7 серпня. 19:30. Дніпро. Стадіон «Дніпро-Арена».
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
«Дніпро-1» — «Маріуполь» 2:1 (2:0) 
Головний арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса)
Судді на ліні: Володимир Думенко (Харків), Олекісй Миронов (Полтава)
Четвертий арбітр: Сергій Бойко (Київська область)
Спостерігач арбітражу: Дмитро Кутаков (Київська область)
Делегат УАФ: Григорій Сімонов (Київ)
«Дніпро-1»: 44. Паст, 11. Кравченко, 3. Адамюк, 39.Сваток (кап), 4. Дубінчак, 30. Джурасек, 20. Ді Франко (97. Ігнатенко,67), 76. Піхальонок (8. Когут,72), 25. Чуже, 29. Назаренко (31. Русин, 72), 7. Довбик (14. Ярмолюк,90).
Запасні: 33. Юрчук, 15. Логінов,   99. Білл, 6. Батагов.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
«Маріуполь»: 31. Кудрик, 95. Стасюк, 4. Чоботенко (кап), 35. Мампасі, 3. Микицей, 33. Шостак, 91. Петерман (5. Клименко, 63), 22. Плакса (19. Хромей, 46), 7. Топалов (20. Микитишин,67), 17. Горбунов (21. В`юнник,63), 77. Кулаков.
Запасні: 12. Турбаєвський, 55. Драмбаєв, 86. Удод, 23. Кошкош.
Головний тренер: Остап Маркевич
Голи: Довбик (15), Назаренко (30), В`юнник (78)
Попередження: Драмбаєв (65), Мампасі (68), Кравченко (76). Вилучення: Драмбаєв (82, друга жовта картка)

«Переможний склад не змінюють»  – саме цього традиційного футбольного постулати дотримувався тренерський штаб дніпрян перед домашньою грою проти «Маріуполя».  Навіть капітан команди Сергій Логінов, який минулий матч пропускав через дискваліфікацію, цього разу опинився тільки в запасі, а на поле з капітанською пов’язкою знову команди вивів Олександр Сваток.

Гра розпочалася атаками господарів і вже на 3-й хвилині Назаренко свій прохід завершив потужним ударом у поперечину. Спортклубівці продовжили атакувати, постійно тримаючи у напрузі захист маріупольців. Поступово пішли і стандарти і після чергового кутового Чуже під гострим кутом пробив у поперечину, а Довбик був першим на добиванні – Кудрик відбив м’яч вже за лінією воріт -1:0!

Спортклубівці спокійно продовжили контролювати ситуацію на полі, нічого не дозволяючи створити супернику біля власних воріт, при цьому у власну чергу проводячи різкі контратаки. Одна з таких комбінацій закінчилася другим взяттям воріт – класична атака «віялом» з флангу на фланг Піхальонок – Довбик – Назаренко завершилася влучним ударом останнього у дальній нижній кут – 2:0! Господарі продовжили домінувати і ось вже Кудрик тягне небезпечний удар Чуже, а ще за хвилину Дубінчак з відмінної позиції не влучив у дальній кут. На 39-й хвилині чергова гостра контратака дніпрян закінчилася прострілом Чуже вздовж воротарського майданчику, але ніхто з партнерів її не замкнув.

На початку другого тайму був дуже спірний момент у карному майданчику гостей, коли Довбик після зіткнення з Кудриком опинився на газоні, але рефері порушення правил в цьому епізоді не помітив. Ну а на 52-й хвилині Довбик ледве не оформив дубль, коли зумів прийняти подачу за флангу від Кравченко, і завдати удар з розвороту у дальній кут, але трохи неточно.

Спортклубівці і далі повністю контролювали ситуацію на полі, аж доки гості не заробили право на штрафний на 78-й хвилині зустрічі, після якого В`юнник, отримавши скидку від Монпассі, розстріляв ворота Паста з близької відстані. Одразу ж Дубінчак міцно пробив з далекої відстані, але трохи над поперечиною. Ну, а на 82-й хвилині гості залишились у меншості після того, як Драмбаєв грубо сфолив на Джурасеку, і отримав другу жовту картку.

У підсумку спортклубівці одержують перемогу і вперше в історії очолюють турнірну таблицю УПЛ!