УПЛ 2020\21. 18 тур.
13 березня. 17.00. Полтава. Стадіон «Ворскла».
Пряма трансляція – телеканал Футбол-2.
«Ворскла» (Полтава) – «Дніпро-1» 0:1 (0:1) 
Головний арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на ліні: Олександр Павлінов, Віталій Сухін (Одеса)
Четвертий арбітр: Ярослав Козик (Мукачеве)
Спостерігач арбітражу: Віктор Дердо (Чорноморськ)
Делегат УАФ: Михайло Прозоровський (Вінниця)
Головний арбітр ВВА: Денис Шурман (Київська область)
Асистент ВВА: Віктор Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Сергій Лисенчук (Київ)
«Ворскла»: 31. Різник, 92. Ндіайе, 17. Чеснаков (кап), 4. Пердута, 13. Яворський, 6. Скляр (7.Луізао,46), 28. Пуцлін, 8. Тілль, 50. Кане, 11. Степанюк (38.Челядін,64), 10. Кулач (82.Ребенок,77).
Запасні: 21. Ткаченко, 23. Сапай, 5. Якубу, 99. Щербак, 52. Семілет.
Головний тренер: Юрій Максимов
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 17. Тейлор,22. Дуглас, 15. Логінов (кап), 24. Дубінчак, 76. Піхальонок (20.Ді Франко,71), 97. Ігнатенко, 29. Назаренко (11.Цуріков,58), 25. Чуже (3.Адамюк,71), 8. Когут (39.Сваток,58), 7. Довбик (9.Хобленко,89).
Запасні: 35. Махарадзе, 44. Батагов, 99. Білл, 10. Булеца.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч.
Попередження: Скляр (4), Дуглас (17), Когут (34), Тілль (45+1), Челядін (78).
Вилучення: Дуглас (53, друга жовта картка).
Гол: Довбик (41).

Тренерський штаб спортклубівців у порівнянні з минулим матчем чемпіонату проти «Олександрії» провів тільки одну зміну у стартовому складі – в середній лінії замість Ді Франко вийшов Когут. Зустріч розпочалася дуже інтенсивне на зустрічних курсах, і вже у стартові 5 хвилин Кане повів пристрілку, але обидві його спроби були неточними. Проте гості не збиралися відсиджуватися у захисті. На 10-й хвилині Ігнатенко знайшов Чуже у чужому штрафному майданчику, але той розвернувся в інший бік і не зумів пробити. Одразу після цього захисники  «Ворскли» заблокували удар Назаренко в штрафному майданчику господарів. Далі була пара кутових, після яких спортклубівці вигравали боротьбу і у карному майданчику полтавчан було досить гаряче. На 16-й хвилині дніпряни завдали перший влучний удар, але постріл Піхальонка прийшовся точно у руки воротарю.

Далі вже полтавчани створюють небезпечний момент, але Юрчук виграє ближній бій у Скляра, до якого м’яч відскочив після стандарту, однак на це спортклубівці відповіли небезпечними, але неточними ударами Когута і Тейлора. Не дійшов до Назаренка і дуже гострий простріл Піхальонка з лівого флангу. На 32-й хвилині знову довелося похвилюватися вболівальникам «Дніпра-1», коли Кулач бив головою в упор прямо у руки Юрчуку. Та все ж таки рахунок у матчі відкрили спортклубівці – Довбик наважився на потужний удар метрів з 25-ти, і м’яч красиво влетів під поперечину воріт Різника! Отже, за підсумками дуже цікавого першого тайму попереду був «Дніпро-1».

Рахунок змусив господарів з початком другого тайму йти вперед великими силами, але перший небезпечний момент після перерви створюють дніпряни, проте Чуже, нажаль, пробив з розвороту поруч із дев’яткою. А от на 53-й хвилині дніпряни залишаються у меншості – це Дуглас отримав другу жовту картку за гру у м’яч, але арбітр розцінив епізод зовсім по іншому. Звичайно, це зламало гру спортклубівцям, тренерський штаб яких одразу провів подвійну заміну, зміцнюючи захист, випустивши Сватка та Цурікова замість Когута і Назаренка.

Господарі у свою чергу почали все більший тиск і ось вже Юрчук робить сейв, відбиваючи м’яч з ід поперечини після удару Пуцліна. При цьому незважаючи на гру в меншості спортклубівці шукали моменти і для контратак, і одна з них закінчилася непоганим ударом Цурікова, але прямо у руки Різнику. Не зумів переграти голкіпера «Ворскли» і Довбик, який зумів втекти у контрвипад.

Але у першу чергу дніпряни тримали захист. Дуже небезпечним був удар головою Яворського, коли м’яч пройшов у сантиметрах від дальньої стійкі. Спортклубівці продовжували самовіддано тримати оборону власних воріт, відчайдушно захищаючись від випадів суперника. В одній з контратак здавалося, що Довбик оформить дубль, але форвард пробив вже у порожні ворота з гострого кута у стійку, та ще і рефері зафіксував в епізоді офсайд. А на 87-й хвилині вже «Ворскла» була дуже близькою, щоб відновити рівновагу, але Ребенок пробив головою поруч із стійкою.

До останніх секунд гри господарі не полишали надій відігратися і вже у компенсований арбітром час Юрчук жонглюючи лишає полтавчан останньої надії зрівняти рахунок. 1:0 – дуже важлива перемога СК «Дніпро-1»!