Сьогодні основний склад СК “Дніпро-1” у повному складі пройшов тестування на коронавірус. Гравці, тренери, персонал та усі працівники клубу, що безпосередньо контактують з командою (зокрема, водії, співробітники кухні, прес-служби та інші) здали зразки матеріалу для ПЛР-тестів. Тести робила пересувна лабораторія, що прибула з Києва.

Взагалі-то, футболісти звикли до регулярних візитів лікарів на базу, адже регулярно проходять диспансеризацію. Але цього разу привід поспілкуватися з людьми у білих халатах відрізнявся як змістом, так і емоційною складовою.

– Ми як лікарі бачили і відчували різний настрій футболістів, які заходили до кабінету, – зізналася лікар Лариса Шевченко, яка проводила тестування. – Хтось жартував, хтось лякався, а в деяких навіть температура падала. Взагалі, все було добре. Перед тестом ми кожному вимірювали температуру – ні в кого вона не перевищувала норму. Клінічно всі були здорові. Результати тестів плануємо отримати не пізніше як післязавтра – намагаємось робити їх швидше.

Далі, як розповіли медики, вони відвідають клуби Маріуполя, Запоріжжя та Одеси. А “Дніпро-1” вже зробив перший та важливий крок до поновлення футбольного життя. Наша команда й надалі діятиме у відповідності до протоколу, що був розроблений УАФ та УПЛ. У відповідності до нього на тренувальній базі в Придніпровську вжито усіх необхідних санітарно-гігієнічних заходів, і є всі умови для повноцінних тренувань.

Пресслужба СК “Дніпро-1”