Кубок України 2021/22. 1/16 фіналу.
22 вересня. 17:00. Дніпро. Стадіон «Метеор».
«ВПК – Агро» — «Дніпро-1» 1:2 (0:1) 
Головний суддя: Дмитро Панчишин (Харів)
Судді на лінії: Ярослав Поважний (Харків), Володимир Шланчак (Черкаська область)
Четвертий арбітр: Денис Резніков (Кам`янське)
Спостерігач арбітражу: Валерій Курганов (Олександрія)
Делегат УАФ: Олександр Дігтяр (Полтава).
«ВПК – Агро»: Махновський, Палюх, Де Жезус Насіменто, Пашаєв, Зозуля, Сухар, Коберідзе (Наполов,55), Будняк, Дудік (Колесник,74), Де Паула Мерседес, Є.Шевченко.
Запасні: Бабічин, Д.Шевченко, Слива.
Головний тренер: Олександр Грицай
«Дніпро-1»: Юрчук, Кравченко, Логінов (кап) (Сваток,31), Батагов, Нельсон, Ді Франко, Піхальонок, Лучкевич (Дубінчак,88), Білл (Джурасек,80), Русин (Довбик,81), Когут (Ярмолюк,31).
Запасні: Паст, Адамюк, Ігнатенко.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Попередження: Коберідзе (27), Лучкевич (35), Пашаєв (41), Де Паула Мерседес (44), Ярмолюк (52), Білл (76), Палюх (84).

Голи: Русин (37), Ярмолюк (51), Сухар (77).

Тренерський штаб дніпрян суттєво змінив склад команди на кубковий двобій проти «ВПК-Агро». З одного боку наставники дали відпочити основним виконавцям, які за три дні гратимуть дуже принциповий матч у чемпіонаті проти «Зорі», ну а крім того у тренерів є чудова можливість перевірити можливості тих футболістів, які проводили небагато часу в останніх матчах, а де хто взагалі виходив за спортклубівців вперше в сезоні.

У першу чергу це стосується Юрчука, що проводив першу офіційну гру після травми, а також португальського новачка центрального захисника Нельсона, який таким чином дебютував за СК «Дніпро-1». Також зазначимо появу у захисті Батагова, в атаці Русина і Білла.

Саме бразилець міг забивати вже у першій атаці в матчі, але після розіграшу стандарту він пробив з лінії карного майданчику у стійку, а добивання партнера у поперечину було вже після того, як лайнсмен зафіксував офсайд. Після другого кутового у матчі Логінов спрямував м’яч у сітку, але знову арбітр на лінії підняв угору прапорець, фіксуючі положення по за грою.

В результаті швидко дніпрянам забити не вдалося, і поступово господарі стали відводити гру від власних воріт. І на 27-й хвилині магдалинівці завдають перший удар по воротах – Дудік зі штрафного поцілив під поперечину, і Юрчук перевів удар на кутовий. А після цього Ігор Йовічевіч провів одразу дві заміни – через пошкодження поле залишили Логінов і Когут, замість яких вийшли Сваток і Ярмолюк.

І невдовзі спортклубівці таки відкрили рахунок – Піхальонок кинув у прорив в карний майданчику суперника Русина, і той впевнено розібрався із захисником та голкіпером «ВПК-Агро». Відкривши рахунок, дніпряни повели більш гостріші атаки на ворота суперника і ще до перерви рахунок могли збільшити той же Русин і Піхальонок, але перший неточно пробив у дальній кут, а з ударом другого впорався воротар.

Забити у друге дніпряни зуміли на початку другого тайму – Білл пройшов лівим флангом і зробив пас у центр на Ярмолюка, а там 17-річний півзахисник влучним ударом у нижній кут забив свій перший гол на професійному рівні.

Господарі розуміючи, що втрачати вже нічого, почали грати у більш відкритий футбол, і на 57-й хвилині магдалинівці цілком могли скоротити рахунок, але спочатку Юрчук зреагував на удар Сухара, а під добивання Наполова кинувся Кравченко. На це спортклубівці відповіли широкою атакою, завершивши її ударом головою Піхальонка – прямо у руки Махновському. Той же Піхальонок мав ще один момент, але тепер вже не влучив у дальній кут з лінії карного майданчику. Не вистачило влучності і Кравченку, після потужного удару якого м’яч пролетів поруч з дев’яткою.

А 75-й хвилині міг оформити дубль Русин, але з його ударом з близької відстані впорався Махновський. Надійно зіграв воротар «ВПК-Агро» і після удару головою Лучкевича. І саме у цей момент після дальнього удару Сухаря і рикошету від Ярмолюка, м’яч опиняється у сітці воріт дніпрян, тим самим повертаючи інтригу у протистояння.

Але у час, що залишився спортклубівці були значно ближче до того, щоб повернути свою перевагу у два м’ячі, ніж їх суперники перевести гру до овертаймів. У підсумку, за великою ігрової переваги підопічні Ігоря Йовічевіча з мінімальним рахунком долають суперника і проходять до 1\8 фіналу Кубка країни.