УПЛ. 22 тур.
8 березня. 17:00. «Дніпро-Арена». 3125 глядачів.
СК «Дніпро-1» — ФК «Маріуполь» 3:0 (0:0) 
Головний суддя: Євген Арановський (Київ)
Судді на лінії: Сергій Приступа, Євген Петраков (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Костянтин Труханов (Харків)
Спостерігач арбітражу: Сергій Лисенчук (Київ)
Арбітр ВВА: Сергій Бойко (Київська область)
Асистент ВВА: Андрій Скрипка (Кропивницький)
Спостерігач ВВА: Володимир Петров (Харків)
Директор матчу: Михайло Калита (Миколаїв)
«Дніпро-1»: 31. Кліщук, 3. Адамюк, 39. Сваток, 15. Логінов, 8. Польовий, 4. Кравченко (кап), 44. Батагов (77. Чичиков,46) , 69. Вакулко (18. Сніжко,64), 10. Булеца, 89. Супряга (7. Коркішко,70). 9. Хобленко.
Запасні: 33. Юрчук, 71. Лопирьонок, 30. Гуйе,  23. Тейлор.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
«Маріуполь»: 71. Гальчук, 29. Кирюханцев, 13. Яворський (кап), 4. Чоботенко, 5. Дава, 73. Ігнатенко, 25. Федорчук, 17. Горбунов (8. Полегенько, 69), 9. Мишьов,7. Топалов(86. Фомін, 60), 77. Кулаков (19.Тищенко,46).
Запасні: 33. Поспєлов,71. Чех, 75. Корнієнко, 25. Кащук.
Головний тренер: Олександр Бабич
Попередження: Ігнатенко(21), Яворський (37), Кравченко (77).
Вилучення: Чоботенко (23), Яворський (40, друга жовта картка), Ігнатенко (75, друга жовта картка).
Голи: Чичиков (68,88), Булеца (81).

Стартовий склад спортклубівців на гру проти маріупольців мав чисельні зміни, у порівнянні з поєдинком з «Шахтарем». На останній межі вперше після тривалої перерви в офіційних матчах з’явився Кліщук, місце у центрі захисту замість Лопирьонка зайняв Сваток, який дебютував за СК «Дніпро-1», на лівий фланг оборони повернувся Польовий, що відбув дискваліфікацію, в середній лінії Батагов замінив дискваліфікованого Ді Франко, а в атакуючій лінії з перших хвилин вийшли одразу два номінальних форварди – Супряга і Хобленко, при цьому кращий снайпер команди зайняв позицію на правому фланзі нападу.

Матч розпочався за рівної гри. У перші хвилини гості подали два стандарти, але нічого гострого з них маріупольці не витиснули. Спортклубівці вперше по серйозному пішли у наступ на 18-й хвилині, коли тривала атака господарів закінчилася ударом Булеци, що прийняв на себе захисник азовців. А невдовзі гості залишилися у меншості. Чоботенко грубо зіграв проти Вакулка, Арановський спочатку показав маріупольцю жовту картку, але передивившись VAR, виніс більш суворе покарання, вилучивши гравця.

Звичайно, що у більшості спортклубівці перейшли до більш активних дій. Черговий стандарт у воріт гостей на 29-й хвилині викликав справжню паніку у воротарському майданчику маріупольців, але азовці таки зуміли відбитися. Ще гостріше було після подачі зі штрафного Кравченка, коли м’яч перелетів спочатку усіх, а далі Адамюк зробив ще один навіс на ворота, і м’яч, зачепивши стійку, так і не залетів у сітку. А на 40-й хвилині гості залишилися у дев’ятьох – це капітан азовців Яворський отримав дві жовті картки за три хвилини, при цьому у другому випадку, він дуже жорстко зустрів Хобленка. Таким чином, ще у першому таймі спортклубівці отримали гандикап у двох футболістів. При всій цій перевазі дніпряни свій перший влучний удар завдали тільки на 45-й хвилині, коли після паса Булеци бив Супряга з гострого кута, але переграти Гальчука не вдалося. Вже у компенсований арбітром час почав бити здалеку Булеца і якщо у першому випадку м’яч пройшов поруч із стійкою, то другий удар у дев’ятку в красивому стрибку Гальчук парирував на кутовий.

Зрозуміло,що з початком другого тайму вся гра пішла біля штрафного майданчику гостей, а самі дніпряни підсилили атаку Чичиковим, знявши з гри опорника Батагова. При цьому суперники всім складом побудували стіну біля своїх воріт, тому спортклубівцям залишалося використовувати простріли і навіси з флангів та удари з відстані 22-25 метрів. Вже на 61-й хвилині господарі отримали право на 10 кутових, але, якщо і вдавалося доводити справу до ударів, то усі вони були у «молоко». І тільки на 68-й хвилині господарям вдалося дотиснути суперника – після довгої комбінації, Чичиков у падінні спрямував м’яч у ціль -1:0!

За чверть години до завершення гри гості залишилися ще без одного гравця – тепер за другу жовту картку було вилучено Ігнатенка і останні хвилини мату спортклубівці грали 11 на 8. Після чергової атаки господарів Хобленко заробляє штрафний метрах в 20-ті від воріт, і Булеца майстерно виконав удар прямо у дев’ятку -2:0. Вже після цього з вбивчої позиції вище воріт поцілив Хобленко, а потім Булеца пробив у стійку. А от Чичиков власним шансом оформити дубль скористався, довівши рахунок до великого.

В результаті спортклубівці здобули свою першу перемогу  з великим рахунком на рівні УПЛ, і фінішують за підсумками першого етапу на сьомому місці.

Пресслужба СК «Дніпро-1»