УПЛ 2020\21. 24 тур.
Пряма трансляція – телеканал Футбол-2.
1 травня. 17:00. Київ. НСК «Олімпійський».
«Шахтар» (Донецьк) – «Дніпро-1» 2:1 (2:0)
Головний суддя: Денис Шурман (Вишневе, Київська область)
Судді на лінії: Семен Шлончак (Київ), Олександр Корнійко (Миргород)
Четвертий арбітр: Анатолій Абдула (Харків)
Спостерігач арбітражу: Юрій Мосейчук (Чернівці)
Директор матчу: Олександр Каденко (Київ)
«Шахтар»: 81. Трубін, 2. Додо, 4. Кривцов, 5. Хочолава, 22. Матвієнко, 6. Степаненко, 27. Майкон (8. Маркос Антоніо,87), 21. Алан Патрік (61.Судаков,84), 14. Тете, 19. Соломон (99.Фернандо,78), 9. Дентіньо (95. В`юнник,87).
Запасні: 30. Пятов, 50. Болбат, 49. Вітао, 15. Корнієнко, 61. Судаков, 91. Мудрик.
Головний тренер: Рібейро де Кастро Луїс Мануель
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 17. Тейлор, 22. Дуглас (3.Адамюк,85), 39. Сваток, 24. Дубінчак, 44. Батагов (99.Білл, 61), 20. Ді Франко,  10. Булеца, 25. Чуже, 8. Когут (кап) (14.Ярмолюк,75), 7. Довбик (9.Хобленко,85).
Запасні: 35. Махарадзе, 2. Сафронов,11. Цуріков, 42. Вагнер.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч
Голи: Дентіньо (24), Тете (41), Хобленко (90+4).
Попередження: Тейлор (30), Ді Франко (30), Когут (45), Додо (55), Ярмолюк (90+1).

Тренерський штаб дніпрян на матч проти вже екс-чемпіона країни виставив повністю той же склад, що тижнем раніше впевнено переграв дома «Минай». Відзначимо, що продовжують відновлюватися після травм Логінов, Назаренко і Піхальонок, але останній, як і Ігнатенко, у будь-якому випадку не зіграли би проти гірників за умовами оренди.

Гра розпочалася у невисокому темпі, що цілком було на руку дніпрянам, які спокійно діяли у захисті, і при першої можливості намагалися відповідати фланговими атаками, але кілька перспективних прострілів Тейлора не доходили до адресата. Тільки на 19-й хвилині господарі зуміли провести небезпечну атаку, але Дубінчак встиг у підкаті заблокувати удар Майкона.

Невдовзі спортклубівці завдали і свій перший удар, аде м’яч після пострілу Булеци пройшов поруч із стійкою, при цьому сфера зачепила захисника. А вже у наступній атаці Довбик опинився на газоні у чужому карному майданчику після контакту з Кривцовим, але у цьому епізоді рефері вирішив, що правила порушував форвард.

Та все ж таки в середині тайму рахунок відкрили гірники – Батагов втратив м’яч перед власним штрафним майданчиком, і Дентіньо, без шансів для Юрчука, пробив у нижній кут. Але одразу ж гості мали чудовий шанс відігратися, коли Ді Франко вивів на побачення із Трубіним Довбика, проте Артем з близької відстані влучив у голкіпера.

А на 30-й хвилині на авансцену вийшов арбітр. Спочатку Шурман не призначає пенальті у ворота «Шахтаря», коли Хочолава грає у ногу Тейлору (нагадаємо, що систему ВВА на цю принципову гру в суддівському комітеті УАФ чомусь не призначили), після чого виносить попередження тому ж Лукасу за абсолютно чистий підкат проти Додо. Одразу ж отримав картку за емоції і Ді Франко, хоча можна згадати і епізод на 15-й хвилині, коли проти Франціско дуже грубо зіграв Степаненко, але опорник «Шахтаря» жовтої картки не отримав.

До завершення тайму спортклубівці намагалися більше атакувати, чим користалися господарі, і на 39-й хвилині чудово зіграв Юрчук після підступного удару Дентіньо у дальній кут, а вже перед самою перервою удруге помиляється перед власним штрафним майданчиком Батагов, який при передачі Юрчуку не помітив Дентіньо, і той до голу записав в свій актив асист на Тете, якому залишалося влучити у порожні ворота.

Після перерви співвідношення сил на полі не змінилося. Територіальною перевагою володіли господарі, але багато гострих моментів їм створювати не вдавалося. У свою чергу дніпряни намагалися протипоставити супернику власну контргру, але перший, по-справжньому гольовий момент спортклубівці створили тільки на 80-й хвилині, коли Ярмолюк, що знаходився в офсайді, залишив м’яч Довбику, і той з вбивчої позиції пробив поруч із ближнім кутом. А от Хобленко, який незадовго до завершення зустрічі замінив Артема, власним шансом скористався, замкнувши з другої спроби простріл Тейлора. Проте було вже запізно, адже фактично одразу після голу арбітр дав фінальний свисток – дніпряни мінімально поступилися «Шахтарю».

Пресслужба  СК «Дніпро-1»