УПЛ 2020\21. 12 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
6 грудня. 17:00. Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена».
«Зоря» (Луганськ) — СК «Дніпро-1» 3:1 (0:0) 
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Валентин Куцев (Київ), Максим Чертоляс (Херсон)
Четвертий арбітр: Олександр Шандор (Львів)
Спостерігач арбітражу: Геннадій Коваленко (Київ)
Арбітр ВВА: Євген Арановський (Київ)
Асистент ВВА: Володимир Матяш (Донецька область)
Спостерігач ВВА: Леонід Ярмолинський (Київська область)
Делегат УАФ: Геннадій Сушко (Лисичанськ)
«Зоря»: 23. Васіль, 45. Фаворов, 15. Вернидуб (кап), 20. Абу Ханна (47.Піддубний,88) 97. Циганікс (6.Жуніньо Рейс,88), 21. Іванісеня, 80. Юрченко, 27. Назарина, 90. Аллахяр (8.Луньов,61), 22. Кабаєв (50.Гринь,84), 28.Громов (9.Перович,84).
Запасні: 30. Шевченко, 34. Агапов, 11. Гладкий, 50. Гринь.
Головний тренер: Віктор Скрипник
«Дніпро-1»: 23. Сарнавський, 39. Сваток, 3. Адамюк, 15. Логінов, 97. Ігнатенко (54.Домарацький,71), 20. Ді Франко (52.Шинкаренко,90+2), 4. Кравченко (кап) (44.Батагов,71), 29. Назаренко (51.Заєць,90+2), 5. Коркішко (55.Ховайко,90+2), 14. Ярмолюк, 9. Хобленко.
Запасні: 1. Зновенко, 56. Жінчин, 53. Соловйов, 57. Полонський.
Головний тренер: Ігор Йовічевіч

Голи: Громов (52,74), Сваток (84, автогол), Назаренко (90)

Коронавірусна епідемія дісталася і СК «Дніпро-1», через що стартовий склад команди на матч проти «Зорі» дуже відрізнявся від того, що кількома днями раніше розгромив у Кубку України «ВПК-Агро». В цілому зазначимо, що якщо з перших хвилин на поле вийшли достатньо досвідчені виконавці плюс Ярмолюк, який поступово підключається до основного складу, то у запасі залишились в основному представники U-21 і Батагов, який відновився після травми.

Господарі зі стартовим свистком очікувано пішли вперед великими силами, проте дніпряни перекрили підступи до власних воріт, впевнено впоравшись, як з наскоками Кабаєва і Громова, так і з трьома кутовими, які подали господарі у перші 9 хвилин гри. При цьому перший удар у матчі завдали саме дніпряни: на 16-й хвилині Коркішко приклався до м’ячу метрів з 22-х від воріт, але сфера пройшла над поперечиною. А вже у наступній атаці гості цілком могли і відкрити рахунок, коли Назаренко стрімко увійшов в штрафний майданчик з правого флангу, проте під гострим кутом не зумів переграти воротаря.

Дніпряни все впевненіше ставали почуватися себе на поле «Славутич-Арени». До середини тайму запам’ятався простріл Коркішка, коли захисник луганчан тільки з другої спроби зумів винести м’яч з карного майданчику, та ривок Ярмолюка, якого все ж таки випередив Васіль, далеко залишивши ворота. Тільки на 26-й хвилині господарі зуміли завдати перший удар у матчі, але постріл Назаріни не був складним для Сарнавського. Наступна ж спроба Назаріни вразити ворота дніпрян з далекої відстані взагалі була дуже неточною.

А от коли луганчани і справді мали шанс відкрити рахунок, так це на 30-й хвилині – після стандарту м’яч відскочив до Аллахяра, який з кількох метрів ледве не зламав хрестовину. Після цього суперники обмінялися небезпечними ударами Громова і Ярмолюка, але і вони не принесли бажаного суперникам результату. Практично до самої перерви дніпряни впевнено захищалися, і тільки на 44-й хвилині господарі зуміли провести гостру контратаку три в два, але Кравченко встиг вибити м’яч з під ніг Громова, а вже у компенсований арбітром час спортклубівці ліквідували намагання суперників відкрити рахунок після двох стандартів.

На початку другого тайму луганчани все ж таки досить швидко відкрили рахунок: після подачі зі стандарту і скидання Іванісені, Громов вразив ворота спортклубівців. Здалося, що при цьому гравець «Зорі» підіграв собі рукою, але поспілкувавшись з колегами за моніторами, Копієвський таки зарахував взяття воріт. Забивши, господарі продовжили грати агресивно в атаці, і спортклубівцям дуже не просто було стримувати напад луганчан. У дніпрян, у свою чергу, був тільки стандарт у виконанні Кравченка, який закінчився неточним ударом Ярмолюка.

«Зоря» продовжувала атакувати, і невдовзі забиває Ледньов, але з офсайду. А от Громов, отримавши м’яч на одній ліні із захисниками спортклубівців, зумів переграти Адамюка і влучно пробити у кут воріт. Хоча і цього разу рефері знову поспілкувався із працівниками відеосистеми, на предмет чи був у Громова офсайд, але у підсумку гол було зараховано.

Не все було зрозуміло і з третім голом у ворота СК «Дніпро-1», коли Іванісеня виграв боротьбу після кутового і зумів завдати удар, а далі м’яч рикошетом від голови Сватка опинився у сітці. Довго з’ясовувала бригада арбітрів, чи було там порушення правил, і в решті-решт зарахувала взяття воріт. Проте дніпряни, в складі яких у другому таймі на рівні УПЛ дебютувало одразу чотири молодих виконавці, зуміли уникнути поразки великим рахунком – Назаренко, отримавши пас від Хобленка, зумів реалізувати вихід сам на сам. 1:3 – спортклубівці в обмеженому складі, поступаються учаснику Ліги Європи.

Прес-служба СК «Дніпро-1»