Favbet Ліга. 14 тур.
Пряма трансляція – телеканал УНІАН.
9 листопада. 14.00. Чернігів. Стадіон імені Юрія Гагаріна.
«Десна» (Чернігів) — СК «Дніпро-1» 1:1 (0:1)
Головний суддя: Віктор Копієвський (Кропивницький)
Судді на лінії: Семен Шлончак (Черкаси), Віктор Матяш (Донецька область)
Четвертий арбітр: Денис Шурман (Вишневе, Київської області)
Спостерігач арбітражу: Андрій Шандор (Львів)
Делегат УАФ: Олександр Каденко (Київська область).
«Десна»: 44. Паст, 7. Огіря, 10. Філіппов (77. Дегтярьов, 85), 12. Картушов, 13. Хльобас (11. Калітвінцев, 75), 17. Гітченко, 19. А.Фаворов, 22. Мостовий, 26. Конопля, 32. Імреков, 45. Д.Фаворов (кап).
Запасні: 72. Литовка, 5. Єрмаков, 9. Кузик, 27. Старенький, 90. Богданов.
Головний тренер: Олександр Рябоконь
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 3. Сафронов, 30. Гуйе, 15. Логінов (кап), 8. Польовий, 69. Вакулко, 21. Загальський (10.Булеца,67), 25. Когут, 11.Шаповал, 29. Назаренко, 9. Куліш (89.Супряга,63)
Запасні: 31. Кліщук, 71. Лопирьонок, 18. Сніжко, 7. Коркішко, 19. Кобахідзе.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Голи: Шаповал (пас Куліш, 45+2), Хльобас (48).
Попередження: Гуйе (53), Мостовий (62), Загальський (66), Польовий (79), Шаповал (90+2).

Після домашньої поразки з великим рахунком від «Зорі» (до речі, першої на рівні УПЛ), тренерський штаб команди суттєво змінив стартовий склад на гру із одним з інших лідерів першості чернігівською «Десною». У захист повернулися Логінов та Сафронов (останній відбув дискваліфікацію), які разом у Гуйе склали тріо центральних захисників, при цьому Шаповал відповідав за всю праву бровку. Також відбулися зміни в середній лінії, де замість дискваліфікованого Батагова і Сніжка вийшли Вакулко і Загальський. Крім того, на вістрі атаки місце було довірено Кулішу, а от Супряга залишився в запасі.

Господарі у статусі фавориту гри одразу притисли дніпрян до їх воріт. Деснянці вже у дебюті матчу подали кілька перспективних стандартів, і після одного з них лікарям довелося надавати допомогу Юрчуку, який зіштовхнувся з Імрековим. На щастя, для спортклубівця там все обійшлося. Гості першу атаку провели на 12-й хвилині, але довести її до удару не вдалося – Когут не зумів дотягнутися до подачі партнера. Практично одразу Юрчук двічі поспіль ефектно вступає у гру після ударів Хльобаса і добивання Коноплі. Ще за кілька хвилин Юрчук вже ногою відбиває удар Хльобаса з близької відстані, після чого голкіпер дніпрян накрив м’яч.

На 19-й хвилині спортклубівці заробили перший кутовий, після подачі якого м’яч опинився у Куліша на лінії воротарського майданчику, проте захисники не дали можливості завдати удар, при цьому арбітр не помітив з боку оборонців гри рукою. Одразу ж чернігівці одразу відповіли гострою контратакою, яка закінчилась небезпечним прострілом, але тут у підкаті відмінно зіграв Сафронов. «Десна» продовжила домінувати, і ось вже Філіппов міцно пробиває поруч із стійкою.

До завершення першого тайму дніпряни продовжували самовіддано стримувати атаки суперника. І ось коли вже йшла друга компенсована хвилина до першої половини гри спортклубівці провели рідку атаку – Польовий навісив у штрафний майданчик з лівого флангу, Куліш зумів виграти боротьбу у суперника і продовжив політ м’яча, а там Шаповал зумів відірватися від захисника і проштовхнути м’яч і сітку повз Паста. Це був перший удар дніпрян по воротах суперника у матчі він став результативним!

З початком другого тайму господарі кинулися відіграватися і чернігівцям вдалося досить швидко зрівняти рахунок – Д.Фаворов вистрибнув вище за всіх після подачі з правого флангу і завдав удар головою, проте тут спортклубівцям допомогла стійка, але першим на добиванні був Хльобас, який спрямував м’яч вже у порожні порота – 1:1.

«Десна» продовжила атакувати, але тепер дніпряни стали більш уважно діяти у захисті, не дозволяючи супернику вільностей біля власних воріт. Тільки на 61-й хвилині господарі заробили досить сумнівний штрафний, який виконував А.Фаворов, але Юрчук у стрибку перевів м’яч на кутовий. В цілому, слід зазначити, що дніпряни, хоча і відповідали рідкими контратаками, але зуміли дещо вирівняти гру, особливо після того, як другий тайм сягнув свого екватору. Свій перший удар по воротах у другій половині матчу гості завдали на 70-й хвилині, коли після поданого кутового Булецою, Когут виграв боротьбу на другому поверсі, але удар був дуже неточним. Значно гостріше було у штрафному майданчику чернігівців після подачі зі штрафного Булеци, коли м’яч заметушився по воротарському майданчику господарів, а Когут, здалося отримав поштовх у спину від Паста, проте арбітр цей момент залишив без уваги. Вже у компенсований арбітром час Булеца сам пробив зі штрафного, але трохи вище поперечини. У підсумку гості доволі впевнено довели матч до нічийного результату, що дозволило підопічним Дмитра Михайленка перервати неприємну програшну серію.

Пресслужба СК «Дніпро-1»