Favbet Ліга. 11 тур. Трансляція Футбол-1.
20 жовтня. 14:00. Маріуполь. Стадіон імені В.С. Бойка.
ФК «Маріуполь» — СК «Дніпро-1» 1:0 (0:0)
Головний суддя: Сергій Бойко (Іванків, Київської області)
Судді на лінії: Євген Петраков, Володимир Коротін (обидва з Києва)
Четвертий арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)
Спостерігач арбітражу: Володимир П`яних (Донецька область)
Делегат УАФ: Ігор Каліта (Миколаїв)
«Маріуполь»: 1.Гальчук, 4.Чоботенко, 5. Дава, 6.Танковський, 7.Топалов (71. Чех, 86), 9.Мішньов, 11. Чурко (22.Путря,74), 17.Горбунов, 19.Тищенко (кап), 25. Федорчук, 29. Кірюханцев (8. Полегенько, 80).
Запасні: 33. Поспелов,20. Кащук, 34. Петерман, 75. Корнієнко.
Головний тренер: Олександр Бабич
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 3.Сафронов, 4. Кравченко (кап), 11.Шаповал, 15.Логінов, 18.Сніжко (44.Батагов,46), 25.Когут, 29.Назаренко, 30. Гуйе (71.Лопирьонок,74), 77. Чичиков (7.Корікішко,33), 89. Супряга.
Запасні: 89. Бабічин, 9.Куліш, 10.Булеца, 97.Романюк.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Попередження: Сніжко (29), Чоботенко (45+2), Кірюханцев (48), Тищенко (89).
Гол: Федорчук (82)

У порівнянні з останнім офіційним матчем дніпрян, в якому спортклубівці поступилися «Шахтарю», в стартовому складі команди відбулося три зміни, дві з них стосувалися захисту: у центрі оборони Лопирьонка замінив Гуйе, а на лівому фланзі, замість дискваліфікованого Польового, вийшов Шаповал. Крім того, у центрі поля з перших хвилин замість Вакулка вийшов Сніжко. Господарі ж перед матчем не могли розраховувати на основних центральних оборонців Яворського і Бикова, а також атакуючого флангового гравця Вакулу, тому тренерський штаб маріупольців вирішив провести тактичні корегування, внаслідок чого команда діяла у три захисника.
Маріупольці розпочали активніше, і вже на 3-й хвилині подали досить гострий кутовий, який, на щастя, для дніпрян, ніхто не замкнув, а невдовзі вже на ударну позицію вийшов Поспелов, проте м’яч, після його пострілу, пройшов повз воріт. Тільки після цього гості відвели гру від власних воріт, почавши шукати слабкі місця у захисті суперника, і якщо два кутових у виконанні спортклубівців загрозу у собі не несли, то перший удар в бік воріт від Супряги на 13-й хвилині був потенційно гострим, але м’яч прийшов точно у руки воротарю. У свою чергу, маріупольці створили перший по-справжньому гольовий момент, коли Чурко уник офсайду і випередивши Юрчука перекидав м’яч через голкіпера, проте сфера пройшла поруч із стійкою. Значно впевненіше діяв голкіпер дніпрян, коли переривав гострий випад Горбунова, а ще за дві хвилини Юрчук відбив підступний удар з відскоком від газону все того ж Горбунова. Спортклубівці відповіли ударом в падінні головою від Когута, який замикав навіс Шаповала, але, на жаль, Ігорю трохи не вистачило влучності. Був чудовий момент і у Чичикова, який сам вбігав в штрафний майданчик суперника з правого флангу, але завдати йому удар так і не дали. Можливо, Олексію завадило пошкодження, адже за кілька хвилин він залишив поле, а його позицію зайняв Коркішко.
Завершення першого тайму знову пройшло за переваги господарів, у яких дуже небезпечними були стандарти – Горбунов пробив у поперечину зі штрафного, а Танковський закрутив м’яч з кутового у дальню дев’ятку, але тут Юрчук зіграв дуже надійно. Згадаємо і небезпечний прорив Супряги, який захисник перервав за допомогою дуже жорсткого підкату практично на лінії штрафного майданчику, але Бойко вирішив, що тут все було у рамках правил. А от на Назаренку гравці «Маріуполя» отримали одразу два попередження перед самим свистком на перерву, та на початку другого тайму, на який вийшов Батагов, що замінив Сніжка, що підсів на «гірчичник».
Другий тайм також активніше розпочали господарі, хоча перший гольовий момент створили саме дніпряни: на 52-й хвилині відмінно зіграв Супряга, який вивів на удар Коркішка, але Дмитро пробив поруч із стійкою, практично з лінії воротарського майданчику. Маріупольці намагалися більше тиснути, але захист спортклубівців діяв впевнено, а перший удар після перерви господарі завдали тільки на 62-й хвилині, коли Кірюханцев пробив значно вище воріт з лінії штрафного майданчику. Поступово гра перейшла у середину поля, дніпряни навіть тримали м’яч більше суперника, а з моментів, запам’яталися неточний удар Батагова головою після штрафного у виконанні Кравченка, а також – гострий простріл Назаренка, який перервав голкіпер. Ще один момент був у Олександра, коли той пробивав метрів з 15-ти, але м’яч прийшов у руки Гальчуку, а після тривалої атаки гостей на удар наважився Батагов – вище воріт. А от постріл Федорчука був і сильним, і влучним, і менше ніж за 10 хвилин до завершення гри господарі вийшли вперед.
Дніпряни кидаються відіграватися і одразу ж Назаренко замикає навіс з флангу в боротьбі із захисником, але переграти Гальчука йому так і не вдається. З іншого боку маріупольці ледве не подвоїли рахунок, коли Мішньов бив в падінні головою з кількох метрів від воріт, але Юрчук зробив красивий сейв, зреагувавши на удар. Дніпряни до останніх секунд матчу намагалися врятувати ситуацію. Після чергового стандарту у виконанні Кравченка, Батагов пробивав головою під поперечину, проте Гальчук відбив м’яч на кутовий. Фінальний свисток наша команда зустріла в атаці, коли захисник маріупольців накривав удар все того ж Батагова. У підсумку дніпряни мінімально поступилися у цілком рівній грі.

Пресслужба СК “Дніпро-1”