FAVBET ЛІГА. 17 тур.
7 грудня. 17.00. Київ. «Оболонь-Арена».
Пряма трансляція – телеканал Футбол-2.
«Колос» (Ковалівка) — СК «Дніпро-1» 4:0 (1:0)
Головний суддя: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Судді на лінії: Володимир Шланчак (Черкаська область), Володимир Думенко (Харків).
Четвертий арбітр: Юрій Іванов (Маріуполь)
Суддівський наглядач: Ігор Покидько (Полтава)
Делегат УАФ: Юрій Іванченко (Київська область).
«Колос»: 25. Волинець, 2. Сахневич, 6. Максименко, 67. Парамонов, 26. Мігунов, 14. Мілько (кап), 48. Оріховський, 8. Смирний (33. Нехтій, 85), 69. Ільїн, 77. Вільхамссон (10. Морозко, 79), 7. Лисенко (17. Бондаренко,83).
Запасні: 1. Яшков, 24. Зозуля, 21. Рябов,  23. Кизилатеш.
Головний тренер: Руслан Костишин
«Дніпро-1»: 33. Юрчук, 71. Лопирьонок, 30.Гуйе, 15. Логінов, 11. Шаповал, 4. Кравченко (кап) (77. Чичиков, 64), 69. Вакулко, 25. Когут, 10. Булеца (29. Назаренко,69), 9. Куліш (89. Супряга,64) 7. Коркішко.
Запасні: 31. Кліщук, 8. Польовой, 19. Кобахідзе, 21. Загальський.
Головний тренер: Дмитро Михайленко
Голи: Вільхамссон (14, з пенальті, 52), Ільїн (57), Смирний (78).
Попередження: Коркішко (18), Волинець (49), Мілько (60), Смирний (66), Шаповал (73), Вакулко (89).
Вилучення: Коркішко (40, друга жовта картка)

Тренерський штаб дніпрян у порівнянні з переможним матчем у Львові, у гостьовій грі з «Колосом» провів дві зміни: в середині поля замість Сніжка вийшов Вакулко, а ні вістрі атаки позиція центрфорварда була довірена не Супрязі, а Кулішу. У стартові хвилини більш активніше діяли господарі. Дніпряни, можливо, і  більше контролювали м’яч, проте ковалівці, за рахунок пресингу, гостювали у володіннях спортклубівців значно частіше. І на 13-й хвилині Ільїн опинився на газоні у штрафному майданчику гостей після контакту з Шаповалом і рефері, не вагаючись, одразу вказав на 11-метрову позначку, з якої Вільхамссон впевнено переграв Юрчука.

Тільки ближче до середини першого тайму дніпряни перейшли до активних дій. Спочатку Коркішко пробив поруч із стійкою метрів з 20-ти, а ще за дві хвилини Когут вивів на удар Булецу, який пробивав приблизно з 11 метрів, але знову м’яч пройшов близько від стійки. По-справжньому попрацювати голкіперу «Колосу» довелося, коли Вакулко заробив перспективний стандарт біля штрафного майданчику господарів, а Будеца завдавав удар прямісінько у дев’ятку, і тут Волинець у красивому стрибку перевів м’яч на кутовий.

Ну, а незадовго до перерви відбувся епізод, який надалі став ключовим – дніпряни залишилися у меншості: Коркішко отримав другу жовту картку (перша була за жорсткий фол, а друга – за симуляцію) і передчасно вирушив до роздягальні. Одразу після цього господарі розіграли перспективний стандарт, але, на щастя, для дніпрян, м’яч пройшов поруч із стійкою воріт Юрчука. В кінці тайму спортклубівці кілька разів навантажували штрафний майданчик ковалівців навісами, але до ударів справу довести не вдалося.

На старті другого тайму команди обмінялися пострілами здалеку – на удар Булеци зреагував Волинець, а Юрчук відбив м’яч після удару Ільїна. Проте невдовзі господарям вдалося збільшити перевагу – після навісу з правого флангу ісландець Вільхамссон краще за всіх розібрався після відскоку, і спрямував м’яч у сітку повз Юрчука. А ще за 5 хвилин рахунок став великим – Ільїн підступно пробив з кута штрафного майданчику у дальній кут, і м’яч, перелетівши Юрчука, опустився під поперечину.

«Колос» продовжував тиск, і два поспіль моменти втрачає Лисенко, неточно замикаючи навіси партнерів головою. Та все ж таки рахунок став 4:0, тепер вже після удару Смирного з лінії штрафного майданчику у ближній кут. Тільки після цього дніпряни зуміли створити кілька небезпечних моментів – з інтервалом у хвилину Волинець зреагував на удари Назаренка і Супряги, які вийшли на поле у середині другого тайму. У підсумку спортклубівці вперше за два роки поступилися ковалівцям.

Пресслужба СК «Дніпро-1»