СК «Дніпро-1» – «Перша столиця» – 2:0 (0:0)

Чемпіонат України серед жінок. Перша ліга. 3 тур. 5 вересня. Верхньодніпровськ. Стадіон «Центральний»

Арбітр: Владислав Орендочка (Полтава). Асистенти арбітра: Віра Сидоренко, Юлія Федорченко (обидві – Запоріжжя). Четвертий арбітр – Марія Зобенко (Дніпро). Спостерігач арбітражу – Вікторія Стеценко (Запоріжжя)

«Дніпро-1»: Рябовіл, Бєлік, Куніна, Синько, Лукаш, Немець (Кузьмин, 46, Мустафаєва, 82), Келеп (Шопіна, 55), Кумеда, Шалімова, Пшенична (Іванова, 46), Логвінова (Аслаханова, 58)

Запасні: Маліборська, Плакуща

Головний тренер – Олена Кудзієва

«Перша столиця»: Хіщенко, Чаркіна (Позднікова, 46, Казмірчук, 59), Греса, Літус, Дворнік (Давиденко, 26), Сакаль, Костюченко, Головіна, Закопайло, Сніжко, Патрікєєва (Плечищева, 46)

Запасні: Долженко, Линьова, Колесникова

Головний тренер – Ганна Покус

Голи: Шалімова (51), Іванова (86)

Попередження: Літус (31), Кумеда (65), Сакаль (71)

Вилучення: Кумеда (67, друге попередження)

Відверто зачекалися початку історичного для себе чемпіонату у першій лізі футболістки «Дніпра-1». Через перенос матчу з «Ворсклою» та зняття з турніру ще одного суперника дебютували вони лише у третьому турі домашньою грою проти харківської «Першої столиці». Матч відбувся у Верхньодніпровську – саме тут і гратимуть домашні матчі наші дівчата.

Одразу зазначимо, що стадіон був забитий майже вщент, і палка підтримка надихала команду Олени Кудзієвої. Господарки швидко заволоділи ініціативою, підтверджуючи реноме фавориток гри, добре володіли м’ячем та різноманітно атакували, але із завершенням тривалий час були проблеми. Можливо, на відсутності завершальних ударів відбувалося деяке хвилювання.

Після перерви «Дніпро-1» дещо перебудувався – зокрема, капітан команди Вікторія Бєлік, через яку будувалася більшість атак, почала грати глибше – і харків’янкам стало зовсім непереливки. Довгоочікуваний гол ударом здалеку за комірець голкіперу забила крайній захисник Огулжан Шалімова, яка вчергове підключилася до атаки.

Надія у гостей зажевріла несподівано у середині другого тайму, коли дві поспіль жовті картик за схожі порушення отримала Анастасія Кумеда. Але в меншості спортклубівки діяли зібрано, сконцентровано та активно – і на полі взагалі не відчувалася різниця у чисельності складів. Навпаки, «Дніпро-1» створив, здається, у меншості більше моментів, ніж у грі 11 на 11. Врешті-решт другий гол, який заспокоїв гру, чудовим ударом зі штрафного з лівого флангу забила Анастасія Іванова. Воротар харків’янок зуміла ледь доторкнутися до м’яча, який по високій траєкторії влетів у дальню «дев’ятку». Перемозі 2:0 футболістки раділи разом з вболівальниками.

Наступний матч жіноча команда «Дніпра-1» проведе рівно за тиждень, 12 вересня, також вдома проти чернігівської «Юності».