СК «Дніпро-1» — «Шахтар» – 0:3

Чемпіонат U-19. 11-й тур. 28 листопада. 12:00. Придніпровськ. НТБ «Дніпро»

Арбітр – Олександр Садовий (Кременчук). Асистенти арбітра – Артем Куценко (Одеса), В’ячеслав Гуляєв (Маріуполь)

Четвертий арбітр – Дмитро Євтухов (Дніпро)

Спостерігач арбітражу – Олександр Головков (Северодонецьк)

СК «Дніпро-1»: Веклич, Кобельчук, Головацький, Файдор, Стельмащук, Матвєєв (Чалий, 81), Волинець, Лебедєв (Копил, 46), Свистун (Янюк, 68), Я.Кравченко (Гора, 46), Бутіч (Кілик, 87)

Запасні: Архіпчук, Мисляй, Попов, Маловічко

Головний тренер – Віктор Біцюра

«Шахтар»: Пузанков, Гаврилюк (Недес, 87), Удод, Авдєєв, Булеза, Лосенко (Хімічев, 89), Бако (Борисенко, 72), Гулько, Микитишин (Махиня, 77), Шолар (Погорілий, 64), Векленко

Запасні: Твардовський, Козішкурт, Пушкарьов, Бендера

Головний тренер – Оскар Ратулутра

Голи: Лосенко (36, 45+1, обидва з пенальті), Погорілий (86)

Попередження: Лебедєв (41), Ратулутра (тренер, 42), Кобельчук (45+1), Стельмащук (55), Булеза (58), Чалий (90+1)

Вилучення: Векленко (61), Стельмащук (75)

Вигравши два матчі поспіль, 19-річні спортклубівці вийшли на 3 місце. У випадку перемоги над «Шахтарем» вони мали шанс впритул наблизитись до лідерів чемпіонату, але зазнали від гірників жорсткої поразки.

Гості з перших хвилин запропонували високий темп з активним переміщенням гравців та миттєвим високим пресингом. «Дніпро-1» дуже багато витрачав сил на біганину без м’яча, але зачепитися за якісь нагоди для контргри протягом всього тайму так і не вийшло. Наша команда лише одного разу потурбувала Пузанкова – голкіпер «Шахтаря» на 32-й хвилині взяв удар Свистуна з середньої відстані.

«Шахтар» нібито й не мав занадто великої кількості небезпечних моментів – згадати можна хіба що удар повз стійку Микитишина та 2-3 заблокованих спроби – але постійний тиск навколо штрафного майданчику та у його межах казав про те, що гол є лише справою часу. На жаль, так і вийшло.

Прикро, що самі голи прийшли з абсолютно безглуздих помилок. На 36-й хвилині м’яч несподівано відскочив у руку Волинцю – пенальті реалізував Лосенко. А вже в компенсований час Головацький втратив м’яч на власній половині поля і зачепив суперника руками – Лосенко вдруге виконав 11-метровий.

У другому таймі дії господарів посилили Копил та Гора, що вийшли на заміни. Гру вдалося вирівняти, «Дніпро-1» почав створювати небезпеку біля чужих воріт. Найгостріший шанс розмочити рахунок втратив на 56-й хвилині Головацький, який не влучив у порожні ворота після подачі Бутіча зі штрафного.

На 61-й хвилині гості залишилися в меншості. Векленко відмахнувся ногами від суперника і, хоча й не влучив, отримав пряму червону картку. «Дніпро-1» намагався активізуватися та посилити наступальні дії, але брак у передачах, хоча і зменшився у порівнянні з першим таймом, продовжував заважати стрункості гри. А коли склади вирівнялись, врешті-решт «Шахтар» забив третій м’яч: за повної безпорадності центральних захисників Погорілий вийшов на побачення з Векличем – і на цьому була поставлена крапка у матчі.